Ostali sportovi

Deveteročlana ekipa nakon 16 dana biciklima iz Zagreba stigla na Olimpijske igre u Pariz

HINA, Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Deveteročlana ekipa nakon 16 dana biciklima iz Zagreba stigla na Olimpijske igre u Pariz
Foto: HINA

Sportski entuzijasti iz Hrvatske uspješno su nakon 16 dana biciklom stigli do Pariza. Ovo je četvrti puta da je biciklistička ekipa stigla na Olimpijske igre. Uspješno su to napravili na OI 2008. i 2012. te ZOI 2014....

Osmorica članova Biciklističkog kluba Pedalinac, koji su 10. srpnja krenuli iz Zagreba na 2200 kilometara daleki put do Pariza, stigli su na krajnje odredište i poprište Olimpijskih igara.

Igraj na Olimpijske igre u Parizu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ekipi su Ivan Rožić, Mladen Bašić, Ivica Kamenarić, Robert Mesarić, Tomislav Barbić, Marko Mitić, Mladen Gaćeša i mali Jakov Barbić (Tomislavov sin) koji nije pedalirao, već ga je otac vozio u posebno dizajniranoj biciklističkoj prikolici.

Putovali su preko Austrije, južne Njemačke, do Pariza. Kao deveti član ekipe u Njemačkoj im se pridružio Ukrajinac Aleksandr Vejts.

Hrvatska ekipa na dva kotača tradicionalno "pohodi" Olimpijske igre. Bili su biciklima u Pekingu 2008., Londonu 2012., na ZOI-ju u Sočiju 2014., a zanimljivo je da su sve već bili dogovorili i za Tokio 2020., no virus korone zaustavio je tada cijeli svijet, pa tako i ovu odvažnu družinu.

Osim hrvatskih obilježja. majica, kapa, zastava, imaju i dodatne majice. Na njima su ubrzo osvanuli dresovi Dražena Petrovića i to Šibenkin u kojem je karijera "košarkaškog Mozarta" i počela, pa onda onaj Cibonin, u kojem je Dražen zabljesnuo na europskoj pozornici, te najdraži dres, onaj kapetanski hrvatske košarkaške reprezentacije.

Kako je pojasnio Mladen Gaćeša, sve to posljedica je njegova prijateljstva s legendarnim Draženom Petrovićem, koji je za zagrebačkih dana i stanovao u istoj zgradi.

Susret s hrvatskim novinarima ispred pariških Trijumfalnih vrata silno je razveselio biciklističke entuzijaste koji su bili atrakcija za fotografiranje i brojnim turistima podno jedne od najpoznatijih pariških znamenitosti. test

FOTO: HINA/ Mladen Gaćeša

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!