Tenis

Bivši finalist Wimbledona izborio finale Kitzbühela, a u njemu se može izjednačiti s Alcarazom

Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Bivši finalist Wimbledona izborio finale Kitzbühela, a u njemu se može izjednačiti s Alcarazom
Foto: EPA

Na ATP turniru u austrijskom Kitzbühelu finale će u subotu igrati Matteo Berrettini i Hugo Gaston. Talijan se posljednjih godina mučio s ozljedama, ali u sve je boljoj formi i igrat će već svoje četvrto ATP finale ove godine...

U subotu počinje olimpijski turnir u tenisu, a igrači koji nisu pronašli svoje mjesto među 64 tenisača u Parizu vrijedno skupljaju ATP bodove na turnirima diljem svijeta. U austrijskom Kitzbühelu u petak su finale izborili Matteo Berrettini i Hugo Gaston.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijan je sa 6:4, 6:4 pobijedio Nijemca Yannicka Hanfmann, a Francuzu je Facundo Diaz Acosta predao meč kod 6:1, 2:0 vodstva za Gastona.

Berrettini je prije nešto više od dvije godine bio šesti igrač svijeta, a 2021. igrao je finale Wimbledona. Talijan je bio polufinalist Australian Opena (2022.) i US Opena (2019.), a na Roland-Garrosu je najdalje stigao do četvrtfinala. Prije dvije godine krenuli su problemi s ozljedama i formom, a posljednjih se mjeseci čini da se Talijan vraća u sami vrh svjetskog tenisa.

Trenutno 50. igrač svijeta osvojio je prošli tjedan turnir u švicarskom Gstaadu, a sad je i u Kitzbühelu stigao do finala. U polufinalu Hanfmann nije imao prevelike šanse. Berrettini je slavio s dva puta po 6:4, samo dva puta je oduzeo servis Nijemcu, ali na svom servisu je protivniku dopustio tek jednu break priliku.

Berrettini je iskoristio samo dvije od osam break prilika koliko je stvorio, ali i to mu je bilo dovoljno za četvrto ATP finale ove godine. Talijan je osim u Gstaadu slavio i u Marrakechu, a u finalu Stuttgarta je izgubio od Jacka Drapera.

Uspije li u subotu svladati Gastona pridružit će se Carlosu Alcarazu koji ima tri titule ove godine, a samo prvi igrač svijeta Jannick Sinner ima više, četiri.

Gaston se u polufinalu praktički nije ni oznojio. Diaz Acosta zbog ozljede nije mogao pružiti dostojan otpor. Prvi set trajao je samo 23 minute, a Argentinac je kod zaostatak 6:1 i 2:0 u drugom setu odlučio predati meč.

Francuzu će to biti drugo ATP finale u karijeri. Trenutno 91. tenisač svijeta prije tri godine je u finalu Gstaada izgubio od Caspera Ruuda, a uspije li pobijediti Berrettinija od idućeg će tjedna imati renking karijere. Najviše je do sad bio 58., a samim ulaskom u finale osigurao je najmanje 60. poziciju.

Berrettini i Gaston igrali su do sad samo jednom, u ožujku ove godine, a Talijan je na tvrdoj podlozi slavio s 2:1 u setovima. Turnir u Kitzbühelu se igra na zemlji. test

ATP Kitzbühel, polufinale:
Matteo Berrettini (Italija) – Yannick Hanfmann (Njemačka) 6:4, 6:4
Hugo Gaston (Francuska) – Facundo Diaz Acosta (Argentina) 6:1, 2:0 (predano)

FOTO: EPA/PETER KLAUNZER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!