Tenis

Musetti 'pomeo' mladog Čeha s terena i ušao u finale Umaga

HINA, Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Musetti 'pomeo' mladog Čeha s terena i ušao u finale Umaga
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

U drugom polufinalu ATP turnira u Umagu, drugi nositelj Lorenzo Musetti bez ikakvih je problema u dva seta svladao mladog Čeha Jakuba Menšíka i tako postao sedmi Talijan u finalu Umaga...

Talijan Lorenzo Musetti plasirao se u finale ATP turnira tenisača Croatia Open u Umagu, on je s uvjerljivih 6:4, 6:1 svladao 18-godišnjeg Čeha Jakuba Menšíka.

Igraj na ATP Umag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

17. tenisač svijeta nije imao velikih problema protiv tri i pol godine mlađeg Čeha koji je imao sjajan ulazak u sezonu, ali onda je malo stao.

Musetti je prvi puta oduzeo servis Menšíku kod rezultata 1:1. 81. igrač na ATP ljestvici vratio je izgubljeno kod zaostatka 3:2, ali je već u idućem gemu ponovno popustio na svom servisu, a Talijanu je to bilo dovoljno da sa 6:4 osvoji set.

Drugi je bio potpuno jednosmjerna ulica. Menšík je nestao s terena za 34 minute. Tri puta je gubio svoj početni udarac, osvojio je samo jedan gem i tako prepustio drugom nositelju njegovo mjesto u finalu.

Za 22-godišnjeg Musettija ovo je četvrti plasman u finale na ATP Touru u karijeri, a drugi ove godine. Prošlog je mjeseca izgubio finale u londonskom Queen's Clubu, a to mu je ujedno bio i prvi poraz u završnici, 2022. je osvojio naslove u Hamburgu i Napulju.

U finalu će Musetti igrati protiv Argentinca Francisca Cerundola koji je u prvom polufinalu svladao prvog nositelja Andreja Rubljova sa 7:6 (6), 6:4. Za 25-godišnjeg Cerundola ovo je peti ulazak u finale nekog ATP turnira u karijeri, ali prvi ove godine. Dosada je osvojio dva naslova (Bastad 2022, Eastbourne 2023).

Musetti će pokušati postati četvrti Talijan s naslovom u Umagu. 2016. to je uspjelo Fabiju Fogniniju, 2018. Marcu Cecchinatu, a 2022., danas prvom igraču svijeta, Janniku Sinneru.

U finalu su bili zaustavljeni Filippo Volandri (2003., 2004.), Potito Starace (2010.) i Paolo Lorenzi (2017.). Fognini je jedini koji je igrao dva finala, osim spomenutog naslova, 2013. je izgubio od Tommyja Robreda.

ATP Umag, polufinale:
Lorenzo Musetti (Italija, 2) – Jakub Menšík (Češka) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!