Ostali sportovi

Petra Martić otvara nastup na Olimpijskim igrama susretom protiv Španjolke

Mihaela Bradovski • subota, 27.07.2024.
Petra Martić otvara nastup na Olimpijskim igrama susretom protiv Španjolke
Foto: EPA

Petra Martić izaći će među prvima na teniske terene u Roland-Garrosu. Martić već od 12 sati u prvom kolu olimpijskog turnira igra protiv Cristine Bucse...

Daleko je Petra Martić od svoje prave forme, ali ovo su Olimpijske igre i tu je uvijek moguće da netko iskoči te iznenadi. Zašto baš Petra ne bi proigrala i došla do dobrog rezultata?

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom u kakvom se trenutno stanju nalazi i koliko je daleko od prave forme, za Petru Martić je svaka protivnica teška i vrlo izazovna pa je tako i Španjolka od koje je Petra doduše bolja igračica, ali samo kada je u pravom izdanju.

Ovo je dosta teška sezona za Martić koja je prošli mjesec u Makarskoj dogurala do polufinala, ali bio je to Challenger na kojem je upisala tri pobjede protiv igračica koje nisu bile blizu Top 100. U polufinalu ju je čekala prva ozbiljnija zadaća i tu je poražena od Egipćanke Mayar Sherif.

Nakon Wimbledona je odigrala dva turnira kao pripremu za Olimpijske igre, igrala je na zemlji u Palermu i u Iasiju i na oba turnira upisala je pobjedu i poraz.

U Palermu je krenula slavljem sa 6:2, 6:3 protiv Kolumbijke Emiliane Arango, ali je odmah nakon toga s dva puta po 6:4 izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng. Ovog tjedna u Iasiju upisala je pobjedu na startu protiv Nurije Parrizas-Diaz, no nakon toga ju je zaustavila Elina Avanesjan u tri seta.

Bucsa je pak nakon Wimbledona pauzirala i nije se odlučila za igranje turnira na zemlji, a na ovoj podlozi ove godine najbolje je odradila posao u Bogoti gdje je dogurala do četvrtfinala.

Mjesto, vrijeme

Pariz, Stade Roland-Garros, 12:00

Prošli dvoboj

Martić i Bucsa dosad su se sastale samo jednom. Bilo je to prošle godine na velikom turniru u Montrealu gdje je Martić na startu turnira slavila sa 6:0, 6:4.

Prognoza

Martić može biti zadovoljna i u ovaj susret, unatoč lošoj formi, ulazi kao blagi favorit. Niti Bucsa ove sezone ne briljira i Petra može do drugog kola gdje pobjednica igra protiv bolje iz meča između Karoline Muchove i Leylah Fernandeztest

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!