Ostali sportovi

Australci i Španjolci otvaraju vrlo jak košarkaški turnir na Igrama u Parizu

Branimir Korać • subota, 27.07.2024.
Australci i Španjolci otvaraju vrlo jak košarkaški turnir na Igrama u Parizu
Foto: EPA

Za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu mnogi tvrde kako je najjači ikada. Favoriti su otprilike isti kao i inače, svi su došli u jakim sastavima i neće biti jednostavnog protivnika...

U jednoj od košarkaških poslastica prvog dana Olimpijskih igara u Parizu, sastaju se Australija i Španjolska. Susret počinje u 11 sati čime se izašlo u susret Australiji kako bi što više njenih stanovnika moglo pogledati ovaj dvoboj u za njih prihvatljivom terminu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrijeme dok će u Parizu biti 11 sati kada bude počinjao ovaj dvoboj, primjerice u Sydneyju bit će 20 sati, idealno vrijeme, neće biti "bdjenja" kakvo čeka europske zemlje 2028. godine kada će se Igre održati u Los Angelesu i četiri godine kasnije kada će domaćin biti Brisbane.

Australija je na ove Igre doputovala s velikim očekivanjima i vrlo jakim rosterom u kojem se nalazi niz igrača koji nastupaju i u NBA ligi. Tek četvorica ne nastupaju u NBA ligi, trojica igraju u australskom prvenstvu, a jedan je u Japanu.

Reprezentaciju predvodi iskusni Patty Mills koji je već godinama prepoznatljiv član australske košarkaške reprezentacije, a tu je i Josh Giddey, igrač velikog potencijala, ali i još uvijek nedostataka koje treneri pokušavaju zamaskirati.

Španjolci ovaj put imaju samo dvojicu NBA igrača i to Usmanea Garubu i Santija Aldamu, međutim ostali imaju puno iskustva nastupajući u najjačoj europskoj ligi kao i u Euroligi i u Eurokupu.

Činjenica je da Španjolska možda nije onako jaka kakva je znala biti kada se stavljala u krug jednog od glavnih kandidata za odličja, međutim i dalje je to vrlo respektabilna reprezentacija.

Mjesto, vrijeme, suci

Lille, Pierre Mauroy Stadium, 11:00

Suci: Gatis Salins, Omar Bermudez, Juan Fernandez

Prošli dvoboji

Australija dosad nije imala uspjeha u dvobojima protiv Španjolske, a najbliže pobjedi je došla u posljednjem dvoboju, na Svjetskom prvenstvu 2019. godine kada je Španjolska slavila nakon dva produžetka s 95:88. Briljirali su tada na jednoj strani Mills s 34 poena te na drugoj sada već umirovljeni Marc Gasol s 33 poena.

Prognoza

Australija je ovaj put ipak možda blagi favorit u odnosu na Španjolsku bez obzira na tradiciju i uigranost Španjolaca. No, u svakom slučaju očekuje se zanimljiv i neizvjestan dvoboj. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!