Ostali sportovi

Veliki gaf na otvaranju Igara, Južna Koreja uložila službeni prosvjed

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 27.07.2024.
Veliki gaf na otvaranju Igara, Južna Koreja uložila službeni prosvjed
Foto: Damir Senčar/HINA

Južna Koreja prosvjedovala je u subotu nakon što su u subotu njezini sportaši na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu pogrešno predstavljeni kao Sjevernokorejci zbog čega se Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ispričao.

Dok je delegacija Južne Koreje stigla brodom na rijeku Seinu kao 48. nacija sudionica, voditelji su je predstavili kao "Demokratsku Narodnu Republiku Koreju" na francuskom, zatim i na engleskom, koristeći službeni naziv za Sjevernu Koreju, zemlju s kojom je Južna Koreja još uvijek u ratu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Južnokorejsko ministarstvo sporta "žali zbog toga što je na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu delegacija Južne Koreje predstavljena kao delegacija Sjeverne Koreje", stoji u priopćenju objavljenom u subotu.

Jang Mi-ran, zamjenik južnokorejskog ministra sporta i olimpijski prvak u dizanju utega 2008., zatražio je sastanak s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasom Bachom kako bi razgovarali o tome.

Južnokorejski nacionalni olimpijski odbor planira se sastati s Pariškim olimpijskim organizacijskim odborom i MOO-om kako bi izrazio svoje prosvjede, zatražio mjere da se to više ne dogodi i poslao službeno prosvjedno pismo u ime šefa svoje delegacije, dodaje južnokorejsko ministarstvo sporta.

"Duboko se ispričavamo zbog pogreške koja se dogodila tijekom predstavljanja južnokorejskog tima tijekom prijenosa ceremonije otvaranja", napisao je MOO na društvenoj mreži X na korejskom jeziku.

Tijekom ceremonije, Sjeverna Koreja je ispravno predstavljena sa svojim službenim imenom.

Južna Koreja je tehnički još uvijek u ratu sa Sjevernom Korejom, nakon sukoba koji je trajao od 1950. do 1953. i koji je završio primirjem, a ne mirovnim sporazumom. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!