Nogomet

Anderlecht u pripremama najavio bolju sezonu, St. Truiden bit će prvi ispit

Mihaela Bradovski • subota, 27.07.2024.
Anderlecht u pripremama najavio bolju sezonu, St. Truiden bit će prvi ispit
Foto: EPA

Ovog vikenda na rasporedu su susreti prvog kola belgijskog prvenstva. Anderlecht u večernjem terminu na svom travnjaku dočekuje St. Truiden...

Prošlo je već dosta godina otkako je Anderlecht posljednji put podigao trofej prvaka. U sezoni 2016/2017 osvojio je titulu prvaka, ali nakon toga ipak nije bio tako dobar i rezultati nisu bili onakvi kakve je očekivao.

Igraj na Anderlecht - St. Truiden na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove sezone bit će jedan od kandidata za titulu, naravno uz Club Brugge, Genk i Royale Union, to su momčadi koje nekako odskaču, uložile su najviše i očekuje se da budu najuspješnije. Iz onog drugog ešalona prijete Gent i Royal Antwerp dok su ostali ipak iza.

S druge strane St. Truiden je u onoj skupini skromnijih momčadi kojima će biti osnovni cilj izboriti ostanak u ligi. Glavni konkurenti u toj borbi za opstanak trebali bi biti Dender, Beerschot i Mechelen koji je sinoć iznenadio u gostima Club Brugge remiziravši s njim 1:1.

U pripremama je Anderlecht izgledao odlično, odigrao je šest utakmica i upisao pet pobjeda. Jedini poraz ubilježio je protiv Brage koja ga je svladala s 2:1, ali zato su upisane pobjede 4:1 protiv Tubizea, 2:1 protiv Dendera, 3:0 protiv PSV-a, 2:1 protiv Wolfsburga te 6:2 u generalnoj probi protiv Amiensa.

St. Truiden s druge strane nije bio toliko kvalitetan. Doduše upisao je tri pobjede, ali protiv protivnika niže kategorije, remizirao je 2:2 protiv Twentea, a dva posljednja susreta nisu dobro prošla, poražen je 4:0 od Ajaxa te 3:0 od Kölna.

Mjesto, vrijeme, sudac

Bruxelles, Lotto Park, 20:45

Sudac: Jasper Vergoote

Nedostaju

Anderlecht: Thorgan Hazard, Marco Kana (ozljeda)

St. Truiden: -

Prošli dvoboj

Prošle sezone Anderlecht je upisao dvije pobjede u međusobnim dvobojima. Slavio je u gostima s 1:0, a kod kuće je bio uvjerljiv s 4:1.

Prognoza

Anderlecht je favorit i očekuje se njegova pobjeda u ovom dvoboju. test

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!