Ostali sportovi

Džudaši saznali protivnike, ždrijeb nije bio blagonaklon za Matić

HINA, Petar Jenjić • subota, 27.07.2024.
Džudaši saznali protivnike, ždrijeb nije bio blagonaklon za Matić

Hrvatski džudaši saznali su protivnike na Olimpijskim igarama. Barbara Matić borit će se protiv Kim Poling ili Pine Tais, Katarina Krišto bori se protiv Dadije Gumendego, a Zlatko Kumrić protiv Genara Pirellija...

Velika hrvatska uzdanica za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, džudašica Barbara Matić, u osmini finala kategorije do 70 kilograma borit će se pobjednicom dvoboja Talijanke Kim Poling i Portugalke Pine Tais.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Matić, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja, prva je nositeljica turnira, ali joj ždrijeb nije bio blagonaklon.

Prema predviđanjima, u osmini finala 31. srpnja borila bi se svojom starom poznanicom Polling, Nizozemkom koja je tek otprije dva mjeseca dobila dopuštenje da nastupa za Italiju. Za Matić je 33-godišnja Polling jedna od najnezgodnijih protivnica, koja joj ne odgovara i s kojom ima vrlo izjednačen skor.

Ukoliko prođe Polling, Barbara bi u četvrtfinalu išla vjerojatno na Španjolku Ai Roustant Tsunodu ili Slovenku Anku Pogačnik.

Druga hrvatska predstavnica Katarina Krišto 30. srpnja u kategoriji do 63 kilograma u prvom kolu se sastaje s Dadiom Gumendego iz Srednjoafričke Republike, dok Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma 1. kolovoza ide na Talijana Genara Pirelliatest

FOTO: Gabi Juan (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!