Ostali sportovi

Nastavljaju se skandali oko nogometa na Olimpijskim igrama, Kanađankama oduzeto šest bodova

HINA, Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Nastavljaju se skandali oko nogometa na Olimpijskim igrama, Kanađankama oduzeto šest bodova
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon skandala na utakmici Argentine i Maroka na muškom turnir u nogometu na Olimpijskim igrama, epilog je dobila i afera oko kanadske ženske reprezentacije. Izbornica Priestman, pomoćna trenerica i video analitičar suspendirani su iz nogometa, a Kanadi je oduzeto šest bodova...

Ženska nogometna reprezentacija Kanade kažnjena je oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bey Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na godinu dana suspendirani su i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, dok je Kanadski nogometni savez kažnjen s 200.000 eura.

"Dužnosnici su proglašeni odgovornima za uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa u vezi s korištenjem bespilotnih letjelica", objavila je FIFA.

Ove kazne rezultat su velikog skandala kojeg su Kanađani izazvali uoči početka Olimpijskih igara u Parizu.

Priestman i njezina dva asistenta, pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, ulovljeni su kako su dronovima špijunirali treninge suparničkog Novog Zelanda prije prve utakmice prošle srijede. Zanimljivo, Kanada je pobijedila s 2:1 nakon preokreta.

Engleska trenerica, koja je predvodila Kanadu do naslova olimpijskog pobjednika u Tokiju 2021. godine, već je suspendirana od strane nacionalnog nogometnog saveza, a zatim je uklonjena s olimpijskog turnira. Sada joj je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana.

Kanada se trenutačno nalazi na začelju skupine A s minus tri boda (tri su joj već oduzeta). Na vrhu je Francuska s tri boda, dok su na "nuli" Kolumbija i Novi Zeland.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipa, pa Kanađanke još uvijek mogu dalje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!