Ostali sportovi

Marinić: 'Nadam se da ću se u ponedjeljak boriti za olimpijsko odličje'

HINA, Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Marinić: 'Nadam se da ću se u ponedjeljak boriti za olimpijsko odličje'
Foto: HINA

Vrlo dobar prvi dan za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu okrunio je sjajni kanuist Matija Marinić koji je u prvoj od dvije discipline u kojoj će nastupiti izborio polufinale...

Najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, Matija Marinić plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Nastup u polufinalu discipline C1 slalom osigurao je sjajnom vožnjom koja mu je donijela treće mjesto u prvoj od dvije vožnje kvalifikacija.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iskusni, 33-godišnji Marinić odlično je odvezao prvu vožnju kvalifikacija, čisto je prošao svih 23 vrata te je ciljem prošao u vremenu 91.61 sekundi. Brži od njega bili su samo Francuz Nicolas Gestin s 89.90 i Britanac Adam Burgess s 90.87.

U drugoj vožnji Marinić je bio dosta lošiji, uz jedan dodir s vratima zbog kojega je dobio dvije sekunde kazne ostvario je vrijeme od 98.44 sekundi, dok je Gestin potvrdio sjajnu formu i u drugoj vožnji u kojoj je još popravi svoj rezultat s 88.78 sekundi.

"Vrlo sam zadovoljan jer sam se u prvoj vožnji riješio pritiska. Sada sam usredotočen na ono što moram odraditi u ponedjeljak – biti među 12 najboljih u polufinalu kako bih si osigurao prolazak u finale. Dat ću svoj maksimum i nadam se da ću se boriti za olimpijsko odličje“, kazao je Marinić nakon kvalifikacija.

Njegov trener Stjepan Perestegi oduševljen je Marinićevom izvedbom u francuskoj prijestolnici:

"Sve što je pokazao prvom vožnjom kvalifikacija, potvrđuje da od njega na ovim Olimpijskim igrama možemo očekivati velik uspjeh. Zaista je odradio sjajnu vožnju, no ne dopuštam da nas obuzme euforija. Idemo korak po korak i već smo podređeni onome što nas čeka u ponedjeljak.“

Dodao je da će tada kod sportaša do izražaja doći i mentalna snaga jer će kanuisti nastupiti pred 15.000 ljudi, a to ide na ruku iskusnijim sportašima. Polufinale je na rasporedu u ponedjeljak od 15:30, a finale od 17:20 sati.

Mariniću je ovo drugi nastup na Olimpijskim igrama, a u Tokiju je zauzeo 11. mjesto. U Parizu će se natjecati u još jednoj disciplini, kajakaškom krosu. test

FOTO: HINA/ Prorsus komunikacije/ tm

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!