Ostali sportovi

Ragbi 7: Francuska serijom 28-0 na Stade de Franceu osvojila olimpijsko zlato

HINA, Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Ragbi 7: Francuska serijom 28-0 na Stade de Franceu osvojila olimpijsko zlato
Foto: EPA

U samo tri dana završen je olimpijski turnir u ragbiju 7, a zlato je pripalo domaćinu Francuskoj koja je u finalu pobijedila do sad neprikosnoven Fidži. Bronca je pripala Južnoj Africi...

Francuska muška reprezentacija u ragbiju 7 osvojila je naslov olimpijskog pobjednika na OI u Parizu, svjetski prvaci i domaćini OI u finalu su na Stade de Franceu svladali branitelja naslova Fidži s 28:7 (7:7).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fidži, koji je do ove utakmice imao stopostotni učinak na olimpijskim igrama, osvojio je zlato u Rio de Janeiru 2016. i u Tokiju prije tri godine i to sa svim pobjedama, a i u Parizu je u prvih pet nastupa imao sve pobjede, poveo je u finalu sa 7:0 polaganjem i pretvaranjem nakon samo minutu i pol igre.

Francuska je do odlaska na odmor poravnala na 7:7, da bi u nastavku na teren stupio jedan od najboljih ragbijaša današnjice Antoine Dupont i praktički sam osigurao pobjedu Francuskoj.

Naime, Dupont je nakon odlične finte osvojio više od pola terena te potom na metar od zadnjeg polja dodao Grandidieru Nkanangu za polaganje nakon samo 20 sekundi igre u drugom poluvremenu. Do kraja susreta upravo je Dupont postigao još dva polaganja za konačnih uvjerljivih 28:7 za Francusku.

Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Južnoj Africi koja je u dramatičnoj završnici svladala Australiju s 26:19.

JAR je sredinom drugog poluvremena bio u dobitnoj poziciji, vodio je s 19:7 i imao igrača više no Australija je s dva polaganja stigla do 19:19 i imala priliku pretvaranjem povesti s 21:19.

No, Dietrich Roache je 18 sekundi prije isteka vremena promašio, da bi JAR u svom posljednjem napadu preko Shauna Williamsa stigla po polaganja vrijednog olimpijske medalje. test

Ragbi 7, finale:
Francuska – Fidži 28:7

Ragbi 7, utakmica za treće mjesto:
JAR – Australija 26:19

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!