Tenis

Cerundolo nakon maratona osvojio Umag i postao treći Argentinac kojem je to uspjelo!

Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Cerundolo nakon maratona osvojio Umag i postao treći Argentinac kojem je to uspjelo!
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Završilo je 34. izdanje ATP turnira u Umagu. Pobjedu je nakon velike borbe odnio Francisco Cerundolo i osvojio svoj treći naslov u karijeri. Argentinac je u tri seta bio bolji od 17. igrača svijeta Lorenza Musettija...

Isto kao i u prethodna dva finala na ATP turnir u Umagu, pobjednik se odlučivao u tri seta. Nakon iscrpljujuće borbe koja je trajala točno tri sata i jednu minutu, pobjedu je odnio Francisco Cerundolo. Talijan Lorenzo Musetti imao je vodstvo od 1-0 u setovima, servis za meč, ali na kraju je ipak poražen sa 6:2, 4:6, 6:7 (5).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cerundolo je postao treći Argentinac s naslovom pobjednika u Umagu i prvi nakon 19 godina. Guillermu Coriji to je za rukom pošlo 2005., a godinu dana ranije Guillermo Canas je u argentinsko- argentinsko-talijanskom finalu pobijedio Filippa Volandrija.

U prvom setu Musetti je bio uvjerljiv. Nakon izjednačenog starta, Talijan je kod rezultata 2:2 prvi puta oduzeo servis Argentincu, ponovio je to i njegovom idućem servis gemu i sa 6:2 osvojio set.

U drugom Cerundolo preuzima inicijativu. Poveo je s 3:0 na startu, ali Musetti se vraća na 3:3. Kod vodstva 5:4 za Argentinca, 17. igrač svijeta je servirao za ostanak u setu, ali je podlegao pritisku. 37. tenisač ATP ljestvice došao je do dvije vezane set-lopte i uspješno je iskoristio prvu.

Drugi set pružio je pravu dramu. Cerundolo je spasio čak sedam break lopti prije nego što je pokleknuo kod rezultata 4:4 i omogućio Musettiju servis za meč. Talijan je propustio tu priliku i Argentinac je meč uvukao u tie-break. Tamo je Cerundolo bio bolji, došao je do tri vezane meč lopte i uspješno je iskoristio treću, prvu na svom servisu.

Argentinac je prije dvije godine osvoji Bastad, a drugi, ujedno i posljednji naslov do danas, osvojio je u Eastbourneu. Sada je u finalima ATP turnira na omjeru 3-2.

Musetti je prije dvije godine osvojio Hamburg i Napulj, a ovo mu je drugi poraz u finalima ove godine, nakon što je prije poražen u Queen's Clubu. 22-godišnjak se pridružio sunarodnjacima Potitu Staraceu, Paulu Lorenziju, Fabiju Fogniniju i spomenutom Volandriju koji je jedini dva puta izgubio finale u Umagu.

Obojica tenisača nakon finala lete u Pariz gdje će nastupati na Olimpijskim igrama, a Musetti je postavljen za 11. nositelja. test

ATP Umag, finale:
Lorenzo Musetti (Italija, 2) – Francisco Cerundolo (Argentina, 4) 6:2, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!