Ostali sportovi

Španjolci i Japanci u četvrtfinalu, u skupini Argentine i Maroka očekuje nas nova drama

HINA, Mario Borko • subota, 27.07.2024.
Španjolci i Japanci u četvrtfinalu, u skupini Argentine i Maroka očekuje nas nova drama
Foto: EPA

Nogometne reprezentacije Španjolske i Japana osigurale su prolaz u četvrtfinale olimpijskog turnira u Parizu, Francuska je korak do prolaza, dok nas u skupini B očekuje prava drama...

U subotu je na olimpijskom turnir u nogometu odigrano osam utakmica, a drame nije nedostajalo. U skupini B imamo pravu rezultatsku dramu, nakon skandala na susretu Argentine i Maroka u prvom kolu, a Španjolska i Japan već su osigurali svoje mjesto u najboljih osam.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolska je u skupini C osigurala plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira nakon što je pobijedila Dominikansku Republiku s 3:1 upisavši tako i drugu pobjedu.

Nakon što je u prvom kolu porazila Uzbekistan s 2:1, Furija je u dvoboju drugog kola slavila s 3:1 protiv Dominikanske Republike.

Španjolska je povela u 24. minuti golom Fermina Lopeza, no u 38. minuti je izjednačio Angel Montes De Oca. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada je Edison Azcona isključen pa su Dominikanci ostali s igračem manje.

Španjolska je igrača više iskoristila u 55. minuti kada je Alex Baena zabio za 2:1, da bi Miguel Gutierezz u 70. minuti povećao na 3:1.

U drugom susretu iz ove skupine Egipat je porazio Uzbekistan s 1:0, a gol odluke zabio je Ahmed Kouka u 11. minuti.

Na ljestvici vodi Španjolska sa šest bodova, Egipat ima četiri, Dominikanska Republika jedan, a Uzbekistan je na nuli i bez izgleda za plasman u četvrtfinale.

U zadnjem kolu za prvo mjesto igrat će Španjolska i Egipat, dok se u drugom susretu sastaju Dominikanska Republika i Uzbekistan.

U skupini D Japan je također upisao drugu pobjedu, s 1:0 je porazio Mali i nakon dva kola ima šest bodova.

Pogodak odluke zabio je Rihito Yamamoto u 82. minuti. Mali je imao priliku izjednačiti u šestoj minuti nadoknade, no Cheickna Doumbija nije realizirao jedanaesterac. Napadač Al Ahlija je pucao pored gola.

U drugom susretu Paragvaj je s 4:2 porazio Izrael. Pobjednik je odlučen u sudačkoj nadoknadi kada su Fabian Balbuena (90+3) i Marcelo Fernandez (90+6) zabili za paragvajsko slavlje.

Japan vodi sa šest bodova, Paragvaj ima tri, a Izrael i Mali po jedan bod.

Korak do plasmana u četvrtfinale je i domaćin Francuska koja je u Nici slavila s 1:0 protiv Gvineje i vodi na ljestvici sa šest bodova. Pobjedu Tricolorima donio je branič Freiburga Kiliann Sildillia u 75. minuti.

U drugom susretu SAD je s 4:1 bio bolji od Novog Zelanda osvojivši prve bodove. Na ljestvici vodi Francuska sa šest bodova, dok SAD i Novi Zeland imaju po tri boda.

U skupini B Ukrajina je pobijedila Maroko s 2:1, a kako je Argentina s 3:1 bila bolja od Iraka, sve četiri reprezentacije uoči zadnjeg kola imaju po tri boda.

Nakon šokantnog poraza od Maroka u susretu prvog kola, dvostruki olimpijski pobjednici (2004., 2008.) nisu imali pravo na pogrešku protiv Iraka.

Na koncu su slavili s 3:1 i ovom pobjedom ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Thiago Almada je doveo Argentinu u vodstvo u 13. minuti, no u četvrtoj minuti nadoknade izjednačio je Ayman Hussein.

U nastavku susreta pobjedu Argentini donijeli su Luciano Gondou (62) i Ignacio Fernandez (85).

Ukrajina je slavila protiv Maroka premda je od 63. minute igrala s igračem manje.

Ukrajinci su poveli u 21. minuti golom Dmitra Kriskiva, no u 63. su ostali s igračem manje nakon što je isključen Volodimir Saljuk skrivivši pritom kazneni udarac kojeg je realizirao Soufiane Rahimi.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Igor Krasnopir je u osmoj minuti nadoknade zabio za ukrajinsku pobjedu.

Nakon dva kola sve četiri ekipe imaju po tri boda, a u zadnjem kolu 30. srpnja sastaju se Argentina i Ukrajina, te Irak i Maroko. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!