Ostali sportovi

Hrvatski vaterpolisti protiv neugodnog protivnika, Crna Gora nerijetko joj je stvarala probleme

Branimir Korać • nedjelja, 28.07.2024.
Hrvatski vaterpolisti protiv neugodnog protivnika, Crna Gora nerijetko joj je stvarala probleme
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u svom prvom nastupu na ovim Olimpijskim igrama na suprotnoj strani ima Crnu Goru. Protivnik je to od kojeg je Hrvatska bolja, ali imala je s Crnom Gorom dosta problema i potreban je oprez...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija jedan je od važnih hrvatskih aduta za odličje. Izbornik Ivica Tucak odradio je sav pripremni period onako kako je želio, izuzev manjih problema nije bilo veće muke s ozljedama i Hrvatska odlično pripremljena dolazi na Olimpijske igre.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Generalna proba za ove Olimpijske igre nije dobro prošla, Hrvatska je u Šibeniku poražena od SAD-a, no u tom susretu nije imala na raspolaganju Marka Bijača koji je pauzirao zbog lakše ozljede leđa.

Taj poraz mogao bi biti koristan, Hrvatska je s tim porazom spoznala kako nema jednostavnog protivnika i potreban je maksimalan angažman ako se želi napraviti nešto više.

Vrlo je bitno kako će u današnjem susretu reagirati s igračem više što je bio problem i protiv SAD-a i u nekim ranijim susretima. Posebno je to važno za dvoboj s Crnom Gorom koja se dobro brani upravo u situacijama s igračem manje.

Između ovih reprezentacija nema tajni, igrači se i predobro poznaju i teško tu može biti nekih iznenađenja. Individualna kvaliteta je definitivno na strani Hrvatske, ali Crna Gora joj ne odgovara i to može biti problem.

Pobjeda u ovom susretu je vrlo važna zbog kasnijeg puta, skupina je jako teška i konkurentna te osim možda Rumunjske nema reprezentacije koja nije na najvišoj razini.

Što su rekli

Jerko Marinić Kragić, igrač Hrvatske: "S naše smo strane mislim odradili sve i spremni dočekujemo Igre. Ono što odlikuje Crnogorce je da pokušavaju igrati presing po cijelom bazenu. Ustraju u tomu od početka do kraja. Dobra su momčad, ozbiljna, znamo da su odigrali dosta pripremnih utakmica. Mi ćemo sigurno biti na 100 posto spremnosti. Svjesni smo važnosti Olimpijskih igara, odradili smo pune pripreme i to po meni odlično. Uz sve, nakon Svjetskog prvenstva u Dohi sada imamo i Jokovića i Bukića, pa i Popadića."

Vladimir Gojković, izbornik Crne Gore: "Imali smo dva mjeseca dobrih priprema, radili smo dobro i puno kako bismo igru doveli do najboljeg nivoa. Posljednjih 15 dana je išlo onako kako smo željeli, pa i ovdje u Parizu. Ovo je kraj olimpijskog ciklusa, ekipa je bolja u odnosu na 2022. kada nismo bili konkurentni. Prošle jesmo, dok smo ove zime pobjeđivali favorite, ali i imali oscilacije u igri. Ambicije su da prođemo grupu, a onda nam se otvara meč četvrtfinala i tad je sve moguće."

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, Aquatics Centre, 16:35

Suci: Boris Margeta (Slovenija), David Gomez Pordomingo (Španjolska)

Prošli dvoboj

Posljednja dva susreta pripala su Crnoj Gori. Prošle godine na Svjetskom prvenstvu u osmini finala s 13:12 te početkom ove godine na Europskom prvenstvu u skupini nakon raspucavanja s ukupnih 15:13.

Prognoza

Hrvatska je favorit, ali očekuje se teška i tijesna utakmica. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!