Nogomet

Težak početak sezone za Leku, Standard gostuje kod Genka

Branimir Korać • nedjelja, 28.07.2024.
Težak početak sezone za Leku, Standard gostuje kod Genka
Foto: EPA

U prvom kolu belgijskog prvenstva Genk na svom travnjaku dočekuje Standard iz Liegea. Domaćin je favorit, ali već smo svjedočili iznenađenjima u ovom kolu...

Nova belgijska sezona počela je neočekivano neefikasno. Odigrana su prva četiri susreta, a dva su završila bez pogodaka. Belgijsko prvenstvo inače je vrlo efikasno, ali golove smo vidjeli samo u pobjedi Anderlechta 1:0 protiv St. Truidena i to u posljednjim trenucima te u remiju Club Bruggea i Mechelena 1:1.

Igraj na Genk - Standard Liege na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Taj remi Club Bruggea kod kuće s Mechelenom te remi Royale Uniona u gostima kod Dendera, ujedno su i poprilična iznenađenja, ali to su prva kola, nitko još nije u pravoj formi i takve stvari se događaju.

Zato i Standard Liege njeguje optimizam uoči gostovanja kod Genka koji realno ima bolju i kvalitetniju momčad, ali u pripremama nije izgledao najuvjerljivije i tek ćemo vidjeti kako će izgledati danas kada krene ono pravo.

Genk je tijekom priprema upisao dvije pobjede protiv Hadesa s 4:1 te protiv PAOK-a s 3:1. također je i dva puta remizirao i to 3:3 protiv Charleroija i 2:2 protiv Lillea dok je dva puta poražen u susretima s Feyenoordom 3:1 te Go Ahead Eaglesima 2:1.

Standard vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko i nije mu lako. Posao će mu pokušati olakšati i dvojica novopristiglih Hrvata, iz Dinama je doveo Marka Bulata i Boška Šutala.

I Standard je u pripremama imao šarene rezultate pa je tako pobijedio Aubel s 5:0 i NEC Nijmegen s 2:1, remizirao je protiv Norwicha u generalnoj probi 1:1 te upisao ružan poraz 5:1 protiv Dendera.

Što su rekli

Ivan Leko, trener Standarda: "Imali smo puno promjena, u momčadi, stožeru, medicinskoj službi, ali svi su pozitivni, dolaze na posao s osmijehom i svi želimo okrenuti stvari u našu korist. Protivnik je dobar, ima novog trenera koji je pokazao kako njegove momčadi igraju dobar nogomet, ali uvjeren sam da ćemo im odgovoriti na pravi način."

Mjesto, vrijeme, sudac

Genk, Cegeka Arena, 13:30

Sudac: Lothar D'hondt

Nedostaju

Genk: Carlos Cuesta, Bryan Haynen, Mark McKenzie, Luca Oyen (ozljede)

Standard: Souleyman Doumbia, Laurent Henkinet, Nathan Ngoy, Hakim Sahabo (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone domaćini su odnijeli pobjede i to oba puta po 1:0. Pobjedu Standardu donio je Hayao Kawabe, a Genku Anouar Ait El Hadj.

Prognoza

Genk je favorit u ovom dvoboju, ali Standard se nada barem bodu. test

FOTO: EPA, NIKOS ARAMPATZIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!