Ostali sportovi

Nigerijska boksačica pozitivna na dopinškom testiranju uoči početka Igara

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 28.07.2024.
Nigerijska boksačica pozitivna na dopinškom testiranju uoči početka Igara
Foto: EPA

Nigerijska boksačica lake kategorije Cynthia Ogunsemilore privremeno je suspendirana u subotu nakon što je bila pozitivna na zabranjenu supstancu uoči svoje prve borbe na Olimpijskim igrama u Parizu, objavila je Međunarodna agencija za testiranje (UIO).

Ogunsemilore je bila pozitivna na furosemid, diuretik koji se nalazi na WADA-inom popisu zabranjenih tvari, u doping kontroli izvan natjecanja provedenoj u četvrtak.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sportašica je obaviještena o slučaju i privremeno je suspendirana do rješenja problema u skladu sa Svjetskim antidopinškim kodeksom i Antidopinškim pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora", priopćili su iz UIO.

"To znači da se sportašica ne smije natjecati, trenirati, trenirati druge ili sudjelovati u bilo kojoj aktivnosti tijekom Olimpijskih igara Pariz 2024.", stoji u priopćenju u kojem je navedeno i da se nigerijska boksačica ima pravo žaliti pred Sudom za sportsku arbitražu kao i zatražiti analizu B-uzorka.

Osvajačica brončane medalje na Igrama Commonwealtha i prvakinja Afričkih igara trebala se u utorak boriti protiv Tajvanke Wu Shih Yija u borbi osmine finala. test

FOTO: EPA/Miguel Tona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!