Ostali sportovi

Mađarice golom u posljednjim sekundama svladale Brazilke

Branimir Korać • nedjelja, 28.07.2024.
Mađarice golom u posljednjim sekundama svladale Brazilke
Foto: EPA

U prvom susretu drugog kola skupine B ženskog rukometnog turnira Mađarska je upisala pobjedu protiv Brazila 25:24, golom Petre Simon u posljednjim trenucima susreta...

Vrlo uzbudljiv susret za početak programa drugog kola u skupini B ženskog rukometnog turnira u Parizu. Brazilke su igrale protiv Mađarica, imale vodstvo najvećim dijelom susreta, ali su ipak pale u završnici.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje reprezentacije sada imaju po pobjedu i poraz te nastavljaju bitku za prolazak u četvrtfinale.

Nakon ravnopravnog početka susreta, Brazilke su iskoristile crnu rupu u igri Mađarske te su od 19. do 26. minute napravile seriju 4:0 i odvojile se na 12:8.

Na odmor se otišlo uz vodstvo Brazila 15:12 te u drugom dijelu kreće jurnjava Mađarica za povratkom u susret. Sve bolje branila je Blanka Bode Biro, Brazilke su ulazile u sve više pogrešaka i Mađarska se vratila.

U 55. minuti stigla je napokon do poravnanja na 23:23, nakon toga Quintino zabija za novo vodstvo Brazila, ali odmah odgovara Simon.

U posljednje četiri minute Quintino je ipak preuzela ulogu tragičarke, dva puta nije zabila, a pet sekundi prije kraja Simon novim golom vodi Mađarsku do pobjede.

Najbolje u mađarskim redovima bile su Simon s pet i Kinga Debreczeni-Klivinyi s četiri gola. U brazilskom sastavu po četiri gola postigle su Bruna de Paula, Mariane Fernandes i Jessica Quintino. test

Skupina B, drugo kolo:
Brazil - Mađarska 24:25

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!