Ostali sportovi

Brazilke protiv Japana mogu osigurati mjesto u četvrtfinalu

Branimir Korać • nedjelja, 28.07.2024.
Brazilke protiv Japana mogu osigurati mjesto u četvrtfinalu
Foto: EPA

U ženskom nogometnom turniru na Olimpijskim igrama nema slabe skupine, a već skupina u kojoj se nalaze Španjolska i Brazil te neugodni Japan i Nigerija, potvrđuje rečeno...

Odmah nakon ždrijeba skupina ženskog olimpijskog nogometnog turnira, Španjolska i Brazil u skupini C označeni su kao prvi i apsolutni favoriti za prolazak u četvrtfinale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolke i Brazilke svoj su dio posla na startu dobro odradile. Španjolska je slavila s 2:1 protiv Japana, a Brazil je bio bolji od Nigerije s 1:0. Već i ti rezultati pokazuju kako favoritkinjama neće biti lako.

Brazil je Nigeriju svladao pogotkom Gabi Nunes iz 37. minute i to na asistenciju legendarne Marte, višestruke najbolje nogometašice svijeta koja je došla po zlato.

Brazilke nisu imale jednostavan posao, Nigerija je također imala dosta prilika i susret je mogao i drugačije završiti, a ne pobjedom Brazila minimalnom razlikom.

Sada ih čeka potpuno drugačiji protivnik, Japan ima sasvim drugačiji stil igre, ali kvaliteta je ipak na strani Brazila. Ostaje za vidjeti hoće li to potvrditi i na travnjaku.

Japan je u prvom kolu igrao protiv jake Španjolske i poveo pogotkom Aobe Fujino, ali na krilima svoje velike zvijezde Aitane Bonmati, Španjolska je ipak došla do preokreta.

Mjesto, vrijeme, sudac

Pariz, Park prinčeva, 17:00

Sudac: Rebecca Welch (Velika Britanija)

Prošli dvoboj

Posljednji dvoboj na velikom natjecanju imale su još 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je Japan slavio s 2:0, a posljednji susret uopće odigrale su u travnju na SheBelieves kupu gdje je Brazil bio bolji s 2:1.

Prognoza

Vrlo zanimljiv dvoboj u koji Brazil po reputaciji možda ulazi kao blagi favorit, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Japan slavi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!