Ostali sportovi

Slovenke do povijesne pobjede na Olimpijskim igrama, Šveđanke bolje od Njemica

Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Slovenke do povijesne pobjede na Olimpijskim igrama, Šveđanke bolje od Njemica
Foto: EPA

Na olimpijskom turniru u rukometu za žene, Slovenija je u upisala svoju prvu pobjedu u povijesti svladavši Južnu Koreju, a Švedska je očekivano bez većih problema pobijedila Njemačku...

Hrvatski rukometaši u ponedjeljak u drugom kolu olimpijskog turnira igraju protiv Slovenije, a susjedi na Igrama u Parizu imaju i žensku reprezentaciju. To je premijerni nastup za Slovenke koje su u nedjelju upisale i prvu pobjedu protiv Južne Koreje 30:23. U istoj skupini Švedska je s 31:28 nadigrala Njemačku.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Južna Koreja ima dva olimpijska zlata i ukupno šest medalja s olimpijskih igara (samo Norveška ima više, sedam), ali od Pekinga 2008. više nije ni blizu svjetskog vrha. Ipak, Korejke su podsjetile na slavne dane u prvom kolu kada su pobijedile Njemačku, ali u nedjelju protiv Slovenije nisu imale šanse.

U prvom poluvremenu utakmica je bila izjednačena. Slovenke su imale dva gola prednosti na odmoru (14:12), ali onda su na startu drugog dijela napravile seriju 7-0 i riješile pitanje pobjednika. Ostatak vremena bilo je odrađivanje posla, Slovenija je imala i deset golova prednosti, ali Južna Koreja je smanjila na 30:23.

Ovo je prva, povijesna, pobjeda za slovenski ženski rukomet na olimpijskim igrama. Tamara Mavsar zabila je sedam, a Tjaša Stanko šest golova. Maja Vojnović je skupila 13 obrana i Slovenke su nakon poraza od Danske sada sigurno u igri za prolazak skupine.

Slovenija u idućem kolu igra protiv Njemačke koja je izgubila i drugu utakmicu na svom prvom olimpijskom turniru nakon 16 godina. Braniteljice brončane medalje iz Tokija, Šveđanke slavile su s 31:28.

Skandinavke su cijelu utakmicu imale veliku prednost, Njemice su to na kraju malo smanjile, ali nisu uspjele ozbiljnije zaprijetiti. Jenny Helen Carlson bila je najraspoloženija kod Šveđanki sa sedam golova.

Švedsku ima četiri boda, a u trećem kolu igra protiv Danske. test

Olimpijski turnir u rukometu:
Švedska – Njemačka 31:28
Slovenija – Južna Koreja 30:23

FOTO: EPA/Bo Amstrup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!