Ostali sportovi

Sigurdsson: 'Japan nas je iznenadio, a protiv Slovenije za pobjedu moramo biti puno bolji'

HINA, Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Sigurdsson: 'Japan nas je iznenadio, a protiv Slovenije za pobjedu moramo biti puno bolji'
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon teško izborene pobjede protiv Japana, hrvatske rukometaše u ponedjeljak očekuje susret drugog kola skupine A olimpijskog turnira protiv Slovenije, a utakmicu je najavio izbornik Dagur Sigurdsson...

Hrvatska je protiv Japana sredinom drugog dijela gubila sa šest razlike, no u završnici je uspjela iščupati pobjedu, a pobjednički gol zabio je Ivan Martinović u posljednjim sekundama susreta. Hrvatski rukometaši s važna dva boda turnir nastavljaju već u ponedjeljak, a protivnik je reprezentacija Slovenije.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi puta na velikom natjecanju Hrvatsku vodi strani izbornik. Islanđanin Dagur Sigurdsson upravo je iz Japana stigao u Hrvatsku, ali Japanci su svejedno uspjeli iznenaditi njegovu momčad:

"Protiv Japana smo osvojili važne bodove. U prvom poluvremenu i na početku drugog dijela smo igrali loše, bili smo nervozni, činili smo mnoštvo tehničkih pogrešaka, griješili smo i kod šuta. Japan je igrao kompaktno i brzo, bila je teška utakmica. Japanci su iznenadili naše igrače koji nisu očekivali da oni mogu biti na tako visokoj razini, a nisu bili posebno dobri tijekom priprema za Olimpijske igre."

Hrvatskoj sada slijedi ogled protiv Slovenije koja je u prvom susretu izgubila od Španjolske. Bit će to prva od četiri utakmice u nizu protiv europskih selekcija jer nakon Slovenije slijede ogledi protiv Njemačke, Švedske i Španjolske.

"Slovenija ima dobre i iskusne igrače, nekoliko odličnih igrača u sredini, kao i u obrani. Bit će to otvorena i važna utakmica za obje ekipe. Nadam se našoj boljoj igri u obrani i napadu", rekao je islandski stručnjak.

Utakmica je na rasporedu vrlo rano, već od 11 sati ujutro:

"Igramo rano, međutim, moramo biti spremni i za rani termin."

Tajni između Hrvatske i Slovenije nema. Međusobno se jako dobro znamo, mnogo je igrača koji su klupski kolege i dijele svlačionicu, i rukometno su skupa odrastali, a eventualnom pobjedom protiv Slovenije, Hrvatska bi napravila ogroman korak prema četvrtfinalu,

Slovenija je dva dana uoči olimpijskog turnira ostala bez dva jaka aduta. Zbog ozljeda, njihov izbornik Uroš Zorman morao je izvan sastava ostaviti kružnog napadača Mateja Gabera i desnog vanjskog Nejca Cehtea. Umjesto njih, u sastav su uskočili Kristijan Horžen i Nik Henigman.

Hrvatska i Slovenija odigrali mnoštvo međusobnih susreta. Posebno pamtimo onaj sa Svjetskog prvenstva 2017. baš u Parizu kada su Slovenci nadoknadili gubitak od osam pogodaka i na kraju osvojili broncu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!