Ostali sportovi

Španjolke gubile cijelu utakmicu, ali su u drami produžetka stigle do pobjede

Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Španjolke gubile cijelu utakmicu, ali su u drami produžetka stigle do pobjede
Foto: FaH

Na olimpijskom turnir u košarci za žene Španjolska je puno teže od očekivanog pobijedila Kinu. Utakmica se odlučivala u produžetku, a tamo su bolje bile Španjolke...

U prvom kolu ženskog košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, Španjolska je s 90:89, nakon produžetka, pobijedila reprezentaciju Kine. Španjolke su bile velike favoritkinje, ali Kineskinje su bile te koje su vodile većim dijelom susreta.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kina je prvu dionicu igre dobila s osam razlike. Španjolska je do predaha smanjila na minus tri, a u posljednju se četvrtinu ušlo s prednošću Kine od četiri razlike. Kineskinje su 25 sekundi prije kraja imale pet koševa prednosti. Španjolke brzo zabijaju koš-faul i rade prekršaj. Li Meng je zabila samo jedno slobodno bacanje i Španjolska je se s tricom u zadnjem napadu mogla izboriti produžetke.

Upravo to se i dogodilo. Leonora Rodriguez ubacila je tri poena šest sekundi prije kraja i odvukla utakmicu u over-time. Španjolke su tamo prve stigle do prednosti, Kineskinje su nekoliko puta izjednačile rezultat, ali nisu se više vraćale u vodstvo. Imale su u zadnjem napadu šut za izboriti drugi produžetak, ali su postigle samo dva poena.

Megan Gustafson postigla je 29 poena uz osam skokova, a Rodriguez je pobjedi pridonijela s 25 koševa. Li Yueru predvodila je Kinu s 31 poenom i 15 skokova.

Španjolska i Kina su u skupini s Portorikom i Srbijom, a dvije najbolje reprezentacije izborit će prolazak u četvrtfinale. test

Olimpijski turnir u košarci za žene, prvo kolo:
Španjolska – Kina 90:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!