Ostali sportovi

Od Seoula do Pariza: Južnokorejke ne znaju za poraz

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
Od Seoula do Pariza: Južnokorejke ne znaju za poraz
Foto: EPA

Ženska streličarska reprezentacija Južne Koreje osvojila je svoje deseto uzastopno zlato na Olimpijskim igrama. U finalu su bile bolje od Kine...

Ženska reprezentacija Južne Koreje u streličarstvu produžila je svoj niz osvajanja zlatnih medalja u ekipnom natjecanju na olimpijskim igrama na deset nakon što su bile najbolje i u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Korejke su svoj niz nepobjedivosti u streličarstvu očuvale na izuzetno dramatičan način, i u polufinalu i u finalu su pobjeđivale svoje suparnice tek nakon dodatne runde ispaljenih strijela sa po 5-4.

U polufinalu su Nizozemke uspjele nakon četiri serije od po šest strijela biti poravnate s Korejkama na 4-4, pa se pristupilo dodatnoj rundi u kojoj je svaka od tri članice ekipe na raspolaganju imala po jednu strijelu. Tu su Korejke bile uspješnije sa 26-23 te izborile finale protiv Kine.

U finalu je Južna Koreja povela s 4-0, Kina se uspjela vratiti na 4-4, pa je o pobjedniku opet odlučivala dodatna runda, a u njoj su Korejke nakon detaljnog sudačkog pregledavanja mjesta gdje su se strijele zabijale u metu procijenili kako je rezultat bio 29-27 za Južnu Koreju.

Brončane medalje osvojile su Meksikanke koje su u susretu za treće mjesto sa 6-2 bile bolje od Nizozemki.

Ekipno natjecanje streličarki u program olimpijskih igara uvedeno je u Seulu 1988. godine, ovo je bilo 10. izdanje te discipline i 10. pobjeda Južne Koreje. test

FOTO: ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!