Košarka

U-18: Njemačka prelomila u drugom poluvremenu, Hrvatska bez šanse

Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
U-18: Njemačka prelomila u drugom poluvremenu, Hrvatska bez šanse
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina upisala je poraz od Njemačke u drugom kolu Europskog prvenstva. Nijemci su susret prelomili u drugom poluvremenu...

Druga utakmica i drugi poraz hrvatske košarkaške reprezentacije do 18 godina na Europskom prvenstvu u finskom Tampereu. Nakon Belgije, Hrvatsku je svladala reprezentacija Njemačke i to rezultatom 99:70.

Igraj na košarku na Olimpijskim igrama na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tijekom prvog poluvremena nije bilo prevelikih rezultatskih odmaka, iako je Njemačka većim dijelom bila u prednosti. Nakon 20 minuta igre imala je sedam poena prednosti (44:37).

Ključnim se pokazala treća četvrtina u kojoj je Njemačka od vodstva 50:44 otišla na 63:44, a u posljednjoj dionici dodatno pojačala i mirno odradila završne minute.

Po 20 poena za Njemačku ubacili su Jack Kayil i Christian Anderson (pet asistencija), dok je Hannes Steinbach dodao 16 koševa i čak 19 skokova.

Josip Pavković s 14 koševa i pet skokova predvodio je Hrvatsku, Ivan Jurić dodao je 13 poena, a Ivan Volf 11 poena.

Našim košarkašima još preostaje jedna utakmica u skupini protiv Turske koja je ranije poražena i od Njemačke i od Belgije, ali nijednom više od osam razlike. test

U-18 Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Njemačka 70:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!