Tenis

Martić: 'Danas sam jednostavno malo previše griješila'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
Martić: 'Danas sam jednostavno malo previše griješila'
Foto: Damir Senčar/HINA

Petra Martić nije uspjela slaviti u prvom kolu Olimpijskih igara. Nakon meča je istaknula da je danas jednostavno previše griješila, ali da je osjećaj potpuno drugačiji za razliku od drugih turnira...

Hrvatska tenisačica, 33-godišnja Petra Martić izgubila je u prvom kolu olimpijskog turnira u Parizu, bolja od nje bila je sedam godina mlađa Španjolka Cristina Bucsa sa 6:4, 6:3.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Petra je nakraju imala 22 neprisiljene pogreške i 12 winnera, dva as-servisa i 56 posto ubačaja prvoga servisa.

"Nije išlo, previše neforsiranih grešaka, a jako solidna igračica s druge strane. Ne daje previše jednostavnih, laganih poena i stvarno je bila dobro raspoložena. Dakle, danas sam jednostavno malo previše griješila", kazala je Petra, koja poznaje terene Roland-Garrosa, ali je na OI osjećaj bio posve drugačiji.

"Da, ovo je definitivno posebno. Jednostavno, drugačiji je ovaj turnir od ičeg drugog. Iako sam puno puta bila tu i koliko god iskustva imala, jednostavno te malo više emocije udaraju nego na turnirima, gdje igraš samo za sebe, ali definitivno predivno iskustvo."

Petra je iz Duća pokraj Omiša, koje se od danas mogu pohvaliti da imaju olimpijku.

"Tu su mi dva prijatelja, nitko od rodbine nije stigao, no bila je stvarno super atmosfera. Čula sam svoje ime više puta tijekom meča, tako da je bilo stvarno lijepo igrati. I u Olimpijskom selu mi je odlično, okružena sam vrhunskim sportašima koji su najbolji u svoji sportovima, što će mi stvarno biti nezaboravna uspomena. Nisam se htjela slikati i nametati nikome, drago mi je samo biti u tom okruženju", kazala je Petra koja nakon ide u Ameriku na US Open i nakon toga će završiti sezonu s azijskom turnejom. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!