Ostali sportovi

Džudo: Hifumi Abe nezaustavljiv, sestra iznenađujuće poražena

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
Džudo: Hifumi Abe nezaustavljiv, sestra iznenađujuće poražena
Foto: EPA

Hifumi Abe nastavio je svoj pobjednički niz i obranio je naslov olimpijskog pobjednika u kategoriji do 66 kilograma. Njegova sestra Utu Abe svoj nastup zaključila je ranije...

Japanski džudaš Hifumi Abe osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 66kg, a Uzbekistanka Dijora Keldijorova u kategoriji do 52 kg na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Abe je obranio naslov olimpijskog pobjednika iz Tokija nastavivši svoju dominaciju.

Neporažen od 2019. godine, Abe je bio nezaustavljiv. U finalu je pobijedio Brazilca Williana Limu ipponom osvojivši drugo olimpijsko zlato uz četiri zlatne medalje sa svjetskih prvenstava.

Brončane medalje osvojili su Kazahstanac Gusman Kirgjzbajev i Moldavac Denis Vieru. Kirgjzbajev je pobijedio Srbina Strahinju Bunčića, a Vieru je bio bolji od Francuza Walidea Khyara.

U ženskoj konkurenciji na rasporedu je bila kategorija do 52 kg. Uzbekistanka Keldijorova priredila je veliko iznenađenje porazivši na putu do zlata dvije olimpijske pobjednike.

Prvo je pobijedila braniteljicu zlata Japanku Utu Abe, inače sestru "zlatnog" Hifumija Abea, a potom je u finalu slavila i protiv kosovske džudašice Distrije Krasniqi koja je u Tokiju pobijedila u kategoriji do 48 kg.

Brazilka Larissa Pimenta i Francuskinja Amandine Buchard osvojile su bronce. test

FOTO: EPA/DANIEL IRUNGU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!