Ostali sportovi

Zlato u skateboardingu ide u ruke 14-godišnjakinji

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
Zlato u skateboardingu ide u ruke 14-godišnjakinji
Foto: EPA

Održano je natjecanje u skateboardingu na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je do zlatne medalje stigla 14-godišnja Coco Yoshizawa iz Japana. Slavila je ispred sunarodnjakinje Liz Akame i Brazilke Raysse Leal...

Japanka Coco Yoshizawa osvojila je zlatnu medalju u skateboardingu na Olimpijskim igrama u Parizu. Njezina sunarodnjakinja Liz Akama osvojila je srebro, dok je Brazilka Rayssa Leal bila treća.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Japanska 14-godišnjakinja je bila najbolja i u kvalifikacijama, a u finalu je nastavila svoju dominaciju. Na koncu je pobijedila sa 272.75 bodova.

Njezina godinu dana starija sunarodnjakinja je bila druga sa 266.95 bodova, dok je 16-godišnja Brazilka skupila 253.37 bodova.

Rođen na ulicama Kalifornije i poznat po američkim zvijezdama kao što su Tony Hawk ili Rodney Mullen, skateboarding je jedan od četiri dodatna sporta Olimpijskih igara u Parizu, uz penjanje, breakdancing i surfanje. Bit će i u Los Angelesu 2028. godine.

Za razliku od parka, gdje se nastupa u "zdjeli" u obliku bazena, ulično natjecanje se sastoji od niza figura u prostoru (rampe, stepenice, klupe). Dugo percipiran kao aktivnost rezervirana za marginalizirane, skateboarding je posljednjih godina postao vrlo popularan sport u svijetu, posebno u mlađoj generaciji što uostalom potvrđuje podatak kako osvajačice medalje nisu punoljetne.

U ponedjeljak je na rasporedu muško natjecanje koje je trebalo biti u subotu, ali je prebačeno zbog kiše.

Natjecanje u skateboardu održano je na Place de la Concorde privukavši mnoštvo gledatelja. Najbolje "skejterice" svijeta izvodile su "kickflips" i "backslides" na betonskoj postavi na poznatom gradskom trgu, poznatijem po svojim pozlaćenim fontanama i panoramskim pogledima na ključne pariške spomenike. test

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!