Vodeni sportovi

Žuvela: 'Treba biti miran u glavi, ovo zaboraviti i okrenuti se Talijanima'

Petar Jenjić • nedjelja, 28.07.2024.
Žuvela: 'Treba biti miran u glavi, ovo zaboraviti i okrenuti se Talijanima'
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Marko Žuvela prokomentirao je za HRT utakmicu protiv Crne Gore i najavio dvoboj s Talijanima koji su danas upisali pobjedu nad SAD-om...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija slavila je protiv Crne Gore na otvaranju Olimpijskih igara. Izjavu za HRT-ovu emisiju "CROissant" dao je reprezentativac Marko Žuvela:

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znali smo od početka da će nam biti teško i da nećemo sve riješiti u prvoj četvrtini. Crna Gora je dobra ekipa i davala nam je glavobolje u zadnje dvije utakmice što smo s njima imali. U Dubrovniku su nas pobijedili na penale u skupini na Europskom prvenstvu, u Fukuoki u osmini finala isto smo izgubili. Znali smo da su kvalitetni i da imaju tu agresivnost, ali opet smo znali u glavi da smo bolji i samo smo se tako trebali postaviti od početka. To smo pokazali, nismo gubili glavu kad su se vratili u prvom poluvremenu i u trećoj četvrtini napravili smo razliku koju smo sačuvali do kraja."

Hrvatska je na Olimpijske igre stigla kao svjetski prvak:

"Među nekim favoritima jesmo, ali ne trebamo to tako gledati. Mi jesmo svjetski prvaci, ali tu se sedam ekipa može popeti na postolje i uzeti medalju. Treba biti miran u glavi, utakmicu po utakmicu, ovo zaboraviti i okrenuti se Talijanima jer to nas očekuje, ali i da smo izgubili, ništa ne bi značilo jer olimpijski turnir drugi je format natjecanja. Svaki bod je bitan, ali ne mora biti ključan."

Italija u sljedećem kolu:

"Svladali su SAD 12:8, ali od početka do kraja su vodili. Znamo ih niz godina, igramo te važne utakmice, ta zadnja bila je u finalu Dohe. Znamo što igraju i kako se pripremiti. Mislim da nam ne mogu prirediti neka iznenađenja. Nadam se da ćemo u utakmicu ući kao danas, s više koncentracije, da nećemo gubiti glavu. Nadamo se dobrom ishodu." test

FOTO: EPA/YURI KOCHETKOV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!