Ostali sportovi

Nakon rukometašica i slovenski odbojkaši do premijerne pobjede na OI, Francuzi bolji od Srba

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 29.07.2024.
Nakon rukometašica i slovenski odbojkaši do premijerne pobjede na OI, Francuzi bolji od Srba
Foto: EPA

U prvom kolu olimpijskog odbojkaškog turnira za muškarce, susjedi Slovenci opravdali su status favorita protiv Kanađana, a Srbi su u pet setova poraženi od domaćina i branitelja zlata iz Tokija, Francuske...

U dvobojima prvog kola skupine A turnira odbojkaša na Olimpijskim igrama u Parizu branitelj naslova i domaćin Francuska teško je s 3-2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6) nadigrala Srbiju, dok je debitant Slovenija s 3-1 (25:21, 25:20, 20:25, 25:21) bila bolja od Kanade.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija je u prvom setu imala prednost i od pet poena (19:14), ali domaćini su se vratili na 21:21. Ipak, Orlovi uzimaju prvi set. Francuska je iduća dva seta potpuno izdominirala, a u četvrtom je veći dio seta imala prednost. Srbi su sjajnom s osvojena četiri od pet posljednjih poena izborili peti set.

Tamo su branitelji zlata s lakoćom došli do prve pobjede na turniru. Srbija, koja ima zlato iz Sydneya, vratila se na olimpijske igre nakon 12 godina, a Francuzi se nadaju da pred svojim navijačima mogu ponoviti senzaciju od prije tri godine iz Tokija.

Slovenija je posljednjih godina došla u sami odbojkaški vrh, a kruna je debitantski nastup na Olimpijskim igrama. Protiv Kanade prvi set pripao joj je nakon odlične završnice, u drugom je prvu polovicu bila u zaostatku, ali se nakon toga odvojila i poveli s 2-0.

Kanađani su cijeli treći set vodili i zasluženo se vratili u igru, ali u četvrtom je opet u samoj završnici Slovenija bila ta koja je bila smirenija i s 3-1 ostvarila premijernu pobjedu na igrama. Nedjelja je bila povijesni dan za Sloveniju jer su najprije rukometašice ostvarile prvu pobjedu na OI, a onda i odbojkaši.

Slovenija je na posljednjem Svjetskom prvenstvu prije dvije godine, kao domaćin, stigla do četvrtog mjesta i nada se da se u Parizu može uključiti u borbu za medalje. Kanada je 2016. u Riju i 2021. u Tokiju zaustavljena u četvrtfinalu.

Nakon prvog kola tako je na vrhu ljestvice Slovenija s tri boda, Francuska je druga s dva, Srbija treća s jednim, a Kanada zadnja bez bodova.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije. test

Olimpijski odbojkaški turnir, prvo kolo:
Francuska – Srbija 3-2
Slovenija – Kanada 3-1

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!