Ostali sportovi

Odgođen i drugi trening triatlonaca, Seine je i dalje previše prljava da bi se u njoj održalo natjecanje

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 29.07.2024.
Odgođen i drugi trening triatlonaca, Seine je i dalje previše prljava da bi se u njoj održalo natjecanje
Foto: EPA

Puno se prije početka Olimpijskih igara pričalo o tome hoće li natjecanje u Seine biti moguće zbog upitne kvalitete vode. Pariz su u petak i subotu pogodile velike količine padalina, a organizatori su dva dana zaredom morali otkazati predviđene treninge triatlonaca...

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak su drugi dan zaredom otkazali triatlonski plivački trening nakon što je nedavna jaka kiša utjecala na razinu kvalitete vode u Seini.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nedjeljni trening također je otkazan nakon što su testovi obavljeni u Seini u subotu pokazali da kvaliteta vode ne zadovoljava traženi prag. Treninzi trčanja i biciklizma ostaju nepromijenjeni.

Organizatori su i dalje "uvjereni" da će se triatlonska natjecanja održati u utorak i srijedu kako je predviđeno.

Nakon sastanka s olimpijskim organizacijskim odborom, lokalnim vlastima i Météo-Franceom, Svjetska triatlonska federacija donijela je "odluku o otkazivanju plivačkog dijela upoznavanja s triatlonom" zakazanog za ponedjeljak ujutro, kao i dan ranije, jer "razine kvalitete vode ne daju dovoljna jamstva”, navodi se u priopćenju organizacijskog odbora za Pariz 2024. i Svjetske triatlonske organizacije.

"S obzirom na vremensku prognozu za sljedećih 36 sati, Pariz 2024. i Svjetski triatlon uvjereni su da će se kvaliteta vode vratiti ispod granica prije početka triatlonskih natjecanja 30. srpnja", dodaje se u priopćenju.

Triatlon je prva olimpijska disciplina koja se mora održati u Seini, prije plivanja na otvorenim vodama u drugom tjednu Olimpijskih igara u Parizu.

U utorak od 8 sati na rasporedu je muška pojedinačna utrka u triatlonu, a u srijedu u istom terminu i ženska pojedinačna utrka.

Odluke o tome smiju li sportaši plivati u rijeci donose se noć prije natjecanja na temelju brojnih čimbenika, uključujući testove kvalitete vode koji moraju biti obavljeni dan prije i za čiji su rezultat potrebna 24 sata. test

FOTO: EPA/JOEL SAGET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!