Ostali sportovi

Prva medalja za Hrvatsku, Miran Maričić brončani!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Prva medalja za Hrvatsku, Miran Maričić brončani!
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Završeno je finale zračne puške na deset metara u kojoj su nastupila dvojica hrvatskih predstavnika. Miran Maričić osvojio je treće mjesto i donio Hrvatskoj prvu medalju na ovim Olimpijskim igrama, dok je Petar Gorša završio na šestom mjestu...

S velikim zanimanjem pratili smo finale zračne puške na deset metara gdje su se našla i dva hrvatska predstavnika, Miran Maričić i Petar Gorša. I dok je Gorša završio na šestom mjestu, do samog kraja za medalju se borio Maričić koji je završio na trećem mjestu!

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon prve serije od pet hitaca Maričić je bio drugi s 52.8 bodova, a Petar Gorša šest s cijelim bodom manje. Druga serija isto je bila vrlo dobra, Maričić je ostao na drugoj poziciji (105.1), a Gorša je skočio na četvrto mjesto (104.8).

Sljedeća dva hica značila su otpadanje jednog pucača, a to je bio Argentinac Marcelo Gutierrez. U sljedećoj seriji natjecanje je završilo za Korejca Daehana Choea, a naši su pucači pali na četvrto odnosno peto mjesto.

Još jedna malo lošija serija od dva hica ostavila je Petra Goršu na šestom mjestu koji je tako zaključio natjecanje s ukupno 165.6 bodova, a ispred njega završio je Talijan Sollazzo. Sjajnim hicem od 10.9 Maričić je skočio u tom trenutku na treću poziciju.

Bilo je jasno da će biti velika borba za medalje, za srebro i broncu jer je Kinez Lihao Sheng bio uvjerljivo vodeći. Nova serija donijela je hitac od 10.7 i skok na drugo mjesto, ali sljedeći je donio hitac od 10.1 i pad na treće mjesto.

Zadnji hitac je odlučio. Maričić je pogodio 10.7, a njegov konkurent, Indijac Bambuta gađao je ispod deset i to je značilo medalju. Nastavila se borba za drugo mjesto između Maričića i Victora Lindgrena, Maričić je pucao slabo zadnji hitac i uzeo broncu.

Prva medalja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!