Ostali sportovi

Gaćina uvjerljivom predstavom protiv Rumunja izborio drugo kolo

Mario Borko • ponedjeljak, 29.07.2024.
Gaćina uvjerljivom predstavom protiv Rumunja izborio drugo kolo

Drugi hrvatski predstavnik na olimpijskom turniru u stolnom tenisu Andrej Gaćina uspješno je preskočio prvu prepreku, Rumunja Ovidiua Ionescua s 4-1 u setovima...

Odlične vijesti stižu sa stolnoteniski borilišta na Olimpijskim igrama u Parizu. Tomislav Pucar prije dva dana osigurao je plasman u drugom kolu, a danas mu se pridružio Andrej Gaćina. 38. nositelj pobijedio je s 4-1 u setovima (11:8, 10:12, 11:8, 12:10, 11:5) Rumunja Ovidiua Ionescua.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rumunj je bio postavljen kao 27. nositelj, ali šanse su očito meča bile 50:50. Ipak, hrvatski stolnotenisač je bio bolji u ključnim trenucima i zasluženo slavio. U prvom setu Gaćina je imao 5:2, ali Rumunj je došao do vodstva 8:7. Hrvatski tenisač tada osvaja četiri poena u nizu i uzima prvi set.

U drugom se vodila bitka poen za poen, Gaćina je prvi imao set loptu, ali Ionescu preokreće i s tri poena zaredom izjednačava rezultat. U trećem setu ponovno je bilo vrlo izjednačeno, a opet je presudila serija u završnici. Gaćina je na 8:8 osvojio tri poena u nizu i vratio se u vodstvo.

U četvrtom setu Rumunj je imao 7:3, 10:7, ali hrvatski igrač osvaja pet poena zaredom i odlazi na dva seta prednosti. Posljednja dionica igre bila je potpuno jednosmjerna ulica. Gaćina je Ionescu prepustio samo pet poena i osigurao prolazak u drugo kolo.

Tamo ga čeka peti nositelj Lin Yun-ju koji je Brianu Afanadoru prepustio jedan set, ali u preostala četiri Portorikanac nije osvojio više od šest poena.

U ponedjeljak oko 22 sata Pucar igra meč drugog kola protiv domaćeg predstavnika i 11. nositelja Alexisa Lebrunatest

Stolni tenis, prvo kolo
Andrej Gaćina (Hrvatska) - Ovidiu Ionescu (Rumunjska) 4-1 (11:8, 10:12, 11:8, 12:10, 11:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!