Ostali sportovi

Giovanni Cernogoraz odličnom trećom serijom nastavlja borbu za finale

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Giovanni Cernogoraz odličnom trećom serijom nastavlja borbu za finale
Foto: FaH

Giovanni Cernogoraz odradio je dobro i treću kvalifikacijsku seriju u trapu na Olimpijskim igrama u Parizu. Uz još četiri pucača, dijeli treće mjesto sa 73 pogotka, dok su Šveđanin i Australac na diobi prvog mjesta s jednim više...

Odrađena je još jedna serija kvalifikacija trapa na Olimpijskim igrama u Parizu. Giovanni Cernogoraz bio je itekako uspješan i ovoga puta te nastavio s podizanjem forme od početka natjecanja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cernogoraz je na olimpijskom streljani u gradu Chateurouxu, 250 kilometara od Pariza, pogodio 73 mete od 75 pokušaja . U prvoj seriji od 25 pokušaja gađanja letećih meta imao je dva promašaja, kod petog i 12. hica, a u drugoj je bio hladnokrvan i precizan, te pogodio sve mete.

Nakon kratke pauze uslijedila je još jedna kvalifikacija serija koju je zlatni iz Londona 2012. odradio stopostotno. Na diobi prvog mjesta su Šveđanin Rickard Levin-Andersson i James Willett iz Australije koji su samo u drugoj seriji imali po jedan promašaj.

Osim Cernogoraza, još četiri pucača imaju po 73 pogotka, uoči preostale dvije serije kvalifikacija koje su na rasporedu sutra. Sve se računa, a zatim i prenosi, u borbi za finale koje je na rasporedu isti dan.

Iskustva s prošlih Igara u Tokiju govore da se u finale nije ulazilo s tri promašaja od 125 hitaca, dok je recimo u Riju 2016. u završnicu ušao strijelac sa sedam promašaja u kvalifikacijama. Kada je Giovanni osvojio olimpijsko zlato 2012. godine, u finale je prošao s tri promašaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!