Košarka

Nigerijke šokirale Australke na otvaranju Olimpijskih igara

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Nigerijke šokirale Australke na otvaranju Olimpijskih igara
Foto: Kristijan Komarica

Košarkašice Nigerije iznenadile su u prvom kolu Olimpijskih igara protiv Australije. Veliki šok afričke reprezentacije koja je slavila sa 75:62...

Jako, jako veliko iznenađenja u ženskom košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu. Košarkašice Nigerije bile su daleko od favoritkinja u dvoboju s Australijom, ali upisale su pobjedu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nigerijke su slavile sa 75:62, iako su slabije ušle u dvoboj, zaostajale 8:2 i imale tri izgubljene lopte u prve dvije minute. Nakon toga ubacile su u brzinu više i do poluvremena vodile s 41:28.

U trećoj četvrtini Australke su se uspjele spustiti na samo dva koša minusa (49:47), ali više od toga nije išlo. Nigerija je u završnici susreta podebljala prednost.

Nigerija je do prve pobjede na Olimpijskim igrama nakon 20 godina stigla predvođena Ezinne Kalu s 19 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Promise Amukamara dodala 14 koševa, šest skokova i devet asistencija.

Australke su imale čak 26 izgubljenih lopti, a tako se utakmica ne može dobiti. Najučinkovitija bila je Alanna Smith s 15 koševa i sedam skokova. test

Olimpijske igre, 1. kolo:
Nigerija - Australija 75:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!