Tenis

Donna Vekić do osmine finala Olimpijskih igara!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Donna Vekić do osmine finala Olimpijskih igara!
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić izborila je osminu finala ženskog teniskog turnira na Olimpijskim igrama. U dva seta izbacila je Kanađanku Biancu Andreescu…

Do nove pobjede na Olimpijskim igrama stigla je Donna Vekić koja je ponovno slavila u dva seta i tako izborila svoje mjesto u osmini finala turnira. Sa 6:3, 6:4 slavila je protiv Biance Andreescu nakon točno dva sata igre.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Andreescu je bolje krenula u meč i s breakom prednosti imala vodstvo od 3:1. Međutim, do kraja prvog seta nije dobila nijedan gem, hrvatska tenisačica je odigrala odlično i iskoristila svoje šanse za konačnih 6:3.

U prvom gemu drugog seta Vekić je spasila tri break šanse, a zatim i prvi poen u drugom gemu. Međutim, došlo je do ozljede palca lijeve ruke Andreescu koja je ostala u bolovima i zatražila medicinsku pauzu.

Meč je nastavljen 15-ak minuta kasnije, a hrvatska tenisačica u dva je navrata imala po break prednosti, no oba puta vratila se njena protivnica u egal. Andreescu je nakon toga došla do breaka prednosti za 4:3, ali to je bilo kratkog vijeka. S tri uzastopna gema došla je Vekić do pobjede.

U sljedećem će kolu igrati protiv bolje iz meča Marije Lourdes Carle i Coco Gaufftest

Olimpijske igre, 2. kolo:
Donna Vekić - Bianca Andreescu 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!