Ostali sportovi

Maričić: 'Nadam se da me netko neće probuditi, snovi su se ostvarili'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Maričić: 'Nadam se da me netko neće probuditi, snovi su se ostvarili'
Foto: Damir Senčar/HINA

Miran Maričić bio je presretan osvojenom broncom jer je to bila jedina velika medalja koja mu je nedostajala. Čim je ušao u finale, ističe, pao mu je kamen sa srca...

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U izjavi za HRT rekao je da je bilo jako dramatično i da nije bio nimalo miran kako se možda činilo pred TV ekranima:

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mogu reći da nije bila mirna ruka, dečki su držali visoku decimalu. Imao sam jednu grešku, ali dok srce jako kuca, pucanj je bio jako visok. Jedva sam se iskontrolirao, a na kraju je stigla bronca, snovi su mi se ostvarili. Mogu reći da se nadam da me netko neće probuditi, san mi se ostvario. Jedino mi je još nedostajala olimpijska medalja, ne mogu vjerovati."

Put do plasmana u Pariz nije bilo lagan:

"Zadnja godina bila je jako teška, forma jako dobra, ali cijela godina je išla u smjeru te kvote. Sazrio sam kao sportaš i osoba, bolje sam se upoznao i bolje funkcioniram pod pritiskom zbog teškog puta do ovog plasmana. Do jučer finalist, danas osvajač medalje. Žao mi je što ja i Petar nismo zajedno na podijumu, ali nastupamo i na 50 metara te se nadam da možemo biti dobri. Nakon što sam vidio da sam u finalu, pao mi je kamen sa srce."

Iskustvo s prošlih Olimpijskih igara imalo je važnu ulogu:

"U finalu sam imao priliku ostvariti snove i to se ostvarilo. Zahvalan sam Tokiju što me spremio za ove. Tamo sam imao prvi nastup, to iskustvo mi je ovdje donijelo medalju. Pristup je bio dosta drugačiji, pokušao sam malo manipulirati samog sebe i mogu reći da sam uspio u tome. Kvalifikacije su bile na visokom nivou."

Kinez Sheng uzeo je zlato, Šveđanin Lindgren srebro:

"Nevjerojatno je biti kraj njih, Kinez puca nevjerojatno, on je bio neupitni favorit. Šveđanin je svjetski prvak, tako da ekipa nevjerojatna. Mora biti malo slavlja, sad ću malo opuštenije pristupiti kalibru na 50 metara." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!