Tenis

Novak Đoković nepremostiva prepreka za Rafaela Nadala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Novak Đoković nepremostiva prepreka za Rafaela Nadala
Foto: EPA

Novak Đoković slavio je u velikom meču protiv Rafaela Nadala, u sklopu drugog kola Olimpijskih igara. Drugi tenisač svijeta slavio je u dva seta...

Meč koji je teniski svijet s nestrpljenjem čekao bio je onaj između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koje je ždrijeb Olimpijskih igara spojio već u drugom kolu. Njihov ukupno 60. međusobni dvoboj, vrlo lako moguće i posljednje, u duelu koji traje od 2006. godine.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je kao aktualni finalist Wimbledona i drugi tenisač svijeta, stigao do 31. pobjede protiv velikog Španjolca koji se ipak zadnjih godina dosta muči s ozljedama, a ove sezone, tek u Bastadu, povezao je četiri uzastopne pobjede.

Đoković je od samog početka krenuo jako i poveo s 5:0, a Nadal je u prvom setu uspio uzeti samo jedan gem. Gotovo identično razvijao se i drugi set u kojem je srpski tenisač dominirao.

Opet je došao do vodstva od 4:0, ali tada je uslijedio bolji period igre Nadala koji je uspio vratiti jedan break zaostatka, a zatim i drugi te poravnati na 4:4. Međutim, Đoković je odmah napravio novi break i privesti meč prema kraju. Sada čeka boljeg iz meča između Dominika Koepfera i Mattea Arnaldijatest

Olimpijske igre, 2. kolo:
Novak Đoković - Rafael Nadal 6:1, 6:4

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!