Rukomet

Šoštarić: 'Trebamo što prije dignuti glave, tražimo četvrtfinale'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Šoštarić: 'Trebamo što prije dignuti glave, tražimo četvrtfinale'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mario Šoštarić dao je svoj komentar na poraz od Slovenije u drugom kolu Olimpijskog rukometnog turnira. Vjeruje da već protiv Njemačke može biti bolje, posebno po pitanju realizacije zicera...

Hrvatski rukometni reprezentativac Mario Šoštarić prokomentirao je poraz od Slovenije u drugom kolu Olimpijskih igara. Istaknuo je da ne smiju gubiti fokus, unatoč izgubljenoj utakmici:

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno je da prvi dojmovi nisu najbolji. Teško je prihvatiti poraz, posebno kad si u prvom dijelu susreta bolji protivnik i držiš konce u svojim rukama. U drugo nismo krenuli kako treba, promašili smo previše zicera, prolazili su nam Janc i Vlah kroz sredinu gdje moramo biti najčvršći. Izgubili smo ta dva boda, ali trebamo što prije dignuti glave, tražimo četvrtfinale. Znamo da možemo, izbornik je rekao da moramo gledati na pozitivne stvari i zaboraviti negativne. Nadamo se da ćemo skupa biti uzdignute glave na spavanje i fokusirati se na sljedeću utakmicu."

Hrvatska je dobro krenula u utakmicu, ali nastavak nije bio najbolji.

"Kad su uzeli minutu odmora, činilo se da sve imamo u svojim rukama. Promijenili su Dolenca i Mačkovšeka koji su sporiji, za dvojicu bržih. Vraćali su se gol po gol, vratar im je obranio par zicera i to je to. Drugo je poluvrijeme njihov golman u najbitnijim situacijama obranio nekoliko zicera, posebno meni i zbog toga mi je teže, ali idemo dalje. Prilike smo stvarali, ali jednostavno i protiv Japana i Slovenije golmani su imali predobre obrane, tih nekih najvažnijih. Treće isključenje Načinovića je pokvarilo neke planove, posebno u obrani, ali nećemo žaliti za tim. Nadamo se da ćemo skupiti glave i da će biti što manje promašenih zicera i tih situacija već protiv Nijemaca."

Već protiv Njemačke to bi moralo biti bolje:

"Ne želim kriviti suci, krivi smo sami. Mi smo u nekim situacijama trebali možda malo mirnije i pametnije odigrati. Sve ostalo sa strane ne želim komentirati. Takav je turnir, nema lakih utakmica, moramo okrenuti list već sada, znamo Nijemce dobro iz zadnja dva susreta s njima. Gradit ćemo to pouzdanje na temelju tih utakmica, vjerujem u dečke, vjerujem u ekipu i vjerovat ću do kraja. Ako pokažemo dobru igru kroz 60 minuta, vjerujem da ćemo pobijediti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!