Rukomet

Zagreb predstavio novog igrača: 'Jako sam sretan da sam konačno tu'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Zagreb predstavio novog igrača: 'Jako sam sretan da sam konačno tu'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u svoje su redove doveli Ivana Pavlovića, srednjeg vanjskog koji dolazi iz Izviđača s kojim je osvojio tri naslova prvaka Bosne i Hercegovine...

Rukometni klub Zagreb polako zaključuje svoju igračku križaljku za nadolazeću sezonu. Prvoga dana priprema na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić, hrvatskim rukometnim prvacima pridružio se Ivano Pavlović.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječ je o 21-godišnjem srednjem vanjskom koji se u nekoliko navrata već našao i na širem popisu izbornika Hrvatske Dagura Sigurdssona.

Ivano dolazi iz redova Izviđača iz Ljubuškog s kojim je osvojio tri prvenstva i jedan kup Bosne i Hercegovine, a prema izboru igrača, navijača i struke u posljednje je dvije sezone izabran za najboljeg rukometaša tamošnje Premijer lige.

U redovima RK Zagreba Ivano će minutažu dijeliti s još jednim novajlijom – Bjelorusom Igorom Beljavskim – a upravo se od ove dvojice mladića očekuje da naprave iskorak i donesu dodatnu kvalitetu najboljem hrvatskom klubu.

Damir Bičanić, sportski direktor RK Zagreba:

"Svima u klubu je iznimno drago da smo uspjeli završiti transfer Ivana Pavlovića. Smatramo da se radi o iznimno talentiranom igraču koji je bio i sasvim blizu odlaska na Olimpijske igre u Parizu. U dresu Izviđača je stasao i napredovao, postao najbolji igrač BiH lige, ali se iskazao i u nastupima u Europa ligi. Vjerujemo da će Ivano dodatno napredovati u Zagrebu i da će postati stožerni igrač kluba, ali i standardni hrvatski reprezentativac. U Zagrebu će igrati na poziciji srednjeg vanjskog s također novopridošlim Igorom Beljavskim i upravo od njih dvojice u narednim godinama očekujemo da budu jedni od nositelja naše igre. Također, tu je i naš Aleks Kavčič koji je već toliko puta pokazao da je riječ o jako stabilnom igraču kako u napadu tako i u obrani. Za kraj, htio bih kazati da čvrsto vjerujemo kako smo s Ivanom dobili jednog već sada odličnog igrača, mladog ali istovremeno zrelog koji će se nametnuti već u prvim utakmicama Lige prvaka i pokazati zagrebačkoj publici o kakvom se potencijalu radi."

Ivano Pavlović, srednji vanjski RK Zagreba:

"Jako sam sretan da sam konačno tu. Zagreb je jako veliki klub i jedan od mojih dječačkih snova, bit će veliki izazov nastupati za Zagreb, posebno u Ligi prvaka. Čeka nas jako teška grupna faza, ali moji su suigrači već lani pokazali da se mogu nositi sa svima. Veselim se nastupima u Ligi prvaka i igranju pred punom Arenom Zagreb. Poznajem dosta mojih novih suigrača, možda najbolje Mateja Mandića i Miloša Kosa s kojima sam četiri godine išao u razred u srednjoj školi. Vjerujem da ću se uz njihovu pomoć jako brzo uklopiti u ekipu i da ćemo se zajedno veseliti novim pobjedama. Na kraju bih se želio zahvaliti rukometnom klubu Izviđač na svim ovim provedenim godinama od kad sam bio dijete. Hvala svim ljudima u klubu i oko kluba, na svakom savjetu i svakoj kritici. Hvala i svim navijačima u Ljubuškom. Svom bivšem klubu želim svu sreću." test

AUTOR: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!