Ostali sportovi

Vekić: 'Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Vekić: 'Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti'
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić slavila je u drugom kolu Olimpijskih igara protiv Biance Andreescu. Nakon pobjede izjavila je da nema dijela tijela koji je ne boli...

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu. Ona je u drugom kolu svladala Kanađanku Biancu Andreescu sa 6:3, 6:4 nakon dva sata igre. Vekić je tako ponovila rezultat otprije tri godine iz Tokija kada je također stigla do trećeg kola:

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pa dobro, malo sam obogatila kolekciju pobjeda nad grand-slam laureatima. Ove godine sam pobijedila i Bjeloruskinju Sabaljenku. Bitno je da pobjeđujem, makar nema dijela tijela koji me ne boli, da parišku vrućinu niti ne spominjem."

Početkom drugog seta Andreescu je zaradila ozljedu i pozvan je medicinski time-out:

"Pa u prvi trenutak sam stvarno pomislila da će predati. Pustila je takav krik da sam mislila da će umrijeti, ali nastavila je normalno igrati. Ja sam zapravo nakon toga izgubila svoju koncentraciju, što mi se nije smjelo dogoditi. Onda je ona počela igrati više 'slice', što meni inače ne odgovara. Trebalo mi je par gemova da se prilagodim. I da sam izgubila taj drugi set, vjerujem da bi se vratila svojoj normalnoj igri. Eto, bit ću pametnija drugi put", kazala je Osječanka, od ponedjeljka 21. tenisačica svijeta.

Za korak dalje će morati svladati drugu igračicu svijeta Amerikanku Coco Gauff koja je za suparnicu u drugom kolu imala Argentinku Mariju Lourdes Carle.

"Nisam s Coco nikad igrala. Ne razmišljam o tome sada, najvažnije je da se dobro odmorim."

Donnu čeka i premijerni nastup u mješovitom paru s Matom Pavićem protiv kineske kombinacije Zheng-Zhang.

"I taj meč će vjerojatno biti u utorak. Ja sam, zapravo, kontaktirala Matu i pitala ga želi li nastupiti u mješovitom parovima. On je jedan od najboljih igrača parova, ja sam malo slabija, ali imam dobar servis i mogu držati stranu. Vidjet ćemo. Sada se prvo moram odmoriti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!