Ostali sportovi

Nije ga omela ni probušena guma, Britanac obranio titulu u brdskom biciklizmu

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Nije ga omela ni probušena guma, Britanac obranio titulu u brdskom biciklizmu
Foto: EPA

Do novog olimpijskog zlata u brdskom biciklizmu stigao je Thomas Pidcock. Britanski vozač slavio je ispred Francuza Victora Koretzkog, unatoč tome što je sredinom utrke imao probušenu gumu i izgubio nešto vremena...

Britanski biciklist Thomas Pidcock dan uoči svog 25. rođendana stigao je do obrane naslova olimpijskog prvaka u brdskom biciklizmu na OI u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pidcock je bio u vrlo zanimljivoj završnici. U posljednjem krugu su se on i srebrni Francuz Victor Koretzky nekoliko puta izmjenjivali u vodstvu, a u završnim metrima ipak je uspio slomiti otpor upornog Francuza te ciljem proći s devet sekundi prednosti.

Treće mjesto osvojio je Južnoafrikanac Alan Hatherly s 11 sekundi zaostatka te je time osvojio prvo olimpijsko odličje u biciklizmu za afrički kontinent nakon 68 godina.

Pidcock je i aktualni svjetski prvak u brdskom biciklizmu, a do trijumfa u Parizu stigao je usprkos nezgodi sredinom utrke, njemu se u četvrtom od ukupno osam krugova probušila prednja guma kada je bio u vodstvu.

Srećom, to se dogodilo odmah blizu momčadskih boksova, ali ipak je zbog promjene izgubio više od pola minute i zato je u sljedeća tri kruga morao nadoknađivati zaostatak za Koretzkyjem. Nakon što su Pidcock i Harthely dostigli Koretzkyja, taj je trojac čitav krug i pol vozio zajedno s tim da su se Britanac i Francuz izmjenjivali u vodstvu dok je Južnoafrikanac na jedvite jade držao priključak. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!