Ostali sportovi

Napredak u odnosu na Tokio, ali Marinić ipak ostao bez odličja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.07.2024.
Napredak u odnosu na Tokio, ali Marinić ipak ostao bez odličja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Matija Marinić nije uspio uključiti se u borbu za odličja Olimpijskim igrama u Parizu. Završio je na osmom mjestu što je naporedak za tri pozicije u odnosu na Tokio...

Nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama i sedmog u polufinalu, Matija Marinić završio je nastup u finalu na osmom mjestu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marinić je imao problema u jednom dijelu staze kada je zapeo i izgubio previše vremena, kasnije je kažnjen i s dvije sekunde zbog dodirivanja 20. vrata i morao se zadovoljiti osmim mjestom.

Finalna utrka bila je vrlo zanimljiva, na kraju je očekivano slavio Francuz Nicolas Gestin kod kojeg se itekako osjetilo kako ima najviše treninga na ovoj stazi. Gestin je sjajan kanuist, budućnost svjetskog kanua, ali u Svjetskom kupu nije niti izbliza tako dominantan.

Francuz je u konačnici ostavio drugoplasiranog Britanca Adama Burgessa 5.48 sekundi iza sebe dok je trećeplasirani Slovak Matej Benuš zaostao 5.67 sekundi.

Marinićev zaostatak za pobjednikom na kraju je bio 8.99 sekundi, a od onih koji su bili najviše razočarani na kraju svakako je Slovenac Benjamin Savšek, zlatni iz Tokija koji je penaliziran s 50 sekundi, a da se to nije dogodilo po vremenu bi bio odmah iza Gestina. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!