Ostali sportovi

Braća Fantela bilježe napredak, s nastupom krenula i Palma Čargo

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 29.07.2024.
Braća Fantela bilježe napredak, s nastupom krenula i Palma Čargo

Hrvatski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela, napredovali su nakon šest plovova u klasi 49er na olimpijskom regatnom polju u blizini Marseillea i sada su 14. u konkurenciji 20 posada, dok je svoj olimpijski prvijenac u jedrenju na dasci odradila Palma Čargo.

Zadarska braća Fantela su imala puno bolji dan od jučerašnjeg kada su imali 12., 15. i 17. mjesto po vrlo slabom i promjenjivom vjetru ispred Marseillea, koji je nakraju bio tako slab da su posade jedva ulazile u cilj.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je vjetar također bio jačine od šest do 9 čvorova, ali su se Šime i Mihovil očito prilagodili, pa su prvo u četvrtom plovu ušli u cilj kao 13., a potom ostvarili odlični četvrti i šesti ulaz u cilj. Kako se svakoj posadi odbija po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 47 negativnih bodova na 14. poziciji.

Vode Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie s 14 negativnih bodova ispred Iraca Roberta Dixona i Seana Waddilovea (19), te Španjolaca Diego Botina i Floriana Tritella (28).

Čitava flota odjedrit će 12 plovova nakon kojih će 10 najboljih posada izboriti nastup u plovu za odličja, gdje će se dodjeljivati dvostruki bodovi.

Fantele su na prošlim Igrama u Tokiju ušli u medal race i osvojili osmo mjesto. Sljedeća tri plova na programu su u utorak.

U ponedjeljak je svoj premijeri nastup na Igrama imala i Palma Čargo, kao prva hrvatska windsurferka na Olimpijskim igrama. Splićanka je u dva održana plova imala 18. i 14. mjesto, pa je u konkurenciji 24 jedriličarke na 17. mjestu s 32 negativna boda.

U ovoj klasi, u kojoj jedriličarke na dasci jure i više od 50 km/h zahvaljujući posebnoj kobilici (foil), koja ih drži iznad mora, u programu je bilo čak 20 kvalifikacijskih regata. Za očekivati je da će njihovih broj, zbog preslabog vjetra u nedjelju i ponedjeljak, ipak biti puno manji. U završnicu ulazi deset najboljih. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!