Ostali sportovi

Nadal nakon OI odlučuje o nastavku karijere: 'Ako mi se nakon Igara više ne bude igralo, reći ću vam'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 29.07.2024.
Nadal nakon OI odlučuje o nastavku karijere: 'Ako mi se nakon Igara više ne bude igralo, reći ću vam'
Foto: EPA

Rafael Nadal oprostio se od singla na Olimpijskim igrama u Parizu, porazio ga je Novak Đoković i to dosta uvjerljivo u dva seta...

Rafael Nadal, koji je u ponedjeljak poražen od Novaka Đokovića sa 6:1, 6:4 u drugom kolu olimpijskog turnira, izjavio je nakon meča da će odluku o svojoj teniskoj budućnosti donijeti po završetku Olimpijskih igara u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon Olimpijskih igara ću donijeti potrebne odluke, a vodit ću se svojim željama i osjećajima", rekao je 38-godišnji španjolski tenisač koji je 14 puta u Roland Garrosu osvojio Grand Slam trofej, a još ima priliku doći i do olimpijskog odličja u paru s Carlosom Alcarazom.

Nekada najbolji tenisač svijeta, kojega je bilo gotovo nemoguće pobijediti na zemljanoj podlozi, a pogotovo na terenima u Roland Garrosu, danas je na 161. mjestu ATP ljestvice, a nikada nije uspio vratit formu na nekadašnju razinu nakon ozljede na Australian Openu 2023., zbog koje ga gotovo godinu dana nije bilo na turnirima.

Nagađalo se da bi mogao objaviti prekid karijere već nakon ovogodišnjeg Roland Garrosa, gdje ga je već u prvom kolu pobijedio kasniji finalist Alexander Zverev, ali Nadal je ostavio otvorenom mogućnost da se ponovno pojavi u Parizu i 2025.

"Ako neću osjećati da mogu biti konkurentan te da ne postoji mogućnost da to ponovno postanem, donijet ću odluku o prekidu karijere. Činim sve što je u mojoj moći kako bih uživao i dao si mogućnost da budem konkurentan. Ako mi se nakon Olimpijskih igara više ne bude igralo, reći ću vam", rekao je Nadal na konferenciji za medije te dodao:

"Dopustite mi da vidim što će se dogoditi te da ja budem taj koji će odlučiti što mi je činiti i kada bih to trebao učiniti."

Nadal ima dva naslova olimpijskog pobjednika. Pojedinačno zlato je osvojio 2008. u Pekingu, a 2016. u Rio de Janeiru bio je pobjednik u paru s Marcom Lopezom.  test

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!