Ostali sportovi

Mektić i Pavić podbacili, Nijemci ih zaustavili na putu do obrane olimpijskog zlata

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.07.2024.
Mektić i Pavić podbacili, Nijemci ih zaustavili na putu do obrane olimpijskog zlata
Foto: Damir Senčar/HINA

Nikola Mektić i Mate Pavić poraženi su već u prvom kolu olimpijskog turnira muških parova. Bolji su bili Dominik Koepfer i Jan-Lennard Struff...

Kao što nije sve najbolje funkcioniralo na terenu prije nego su se odlučili za raskid suradnje, tako niti sada Nikola Mektić i Mate Pavić nisu bili na onoj svojoj najvišoj razini s kakve ih se sjećamo.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Teško bi ih tada svladali Koepfer i Struff, posebno bi teško odigrali bolji meč i izgledali energičnije i bolje na terenu.

Od početka meča su se Mektić i Pavić mučili, odmah su Nijemci došli do breaka i pobjegli na 4:1 te su uzeli prvi set sa 6:3.

U drugom setu Mektić i Pavić poveli su s 3:0, imali dvije break lopte za dupli break, ali nisu ih iskoristili i u završnici seta izgubili su servis. Morali su u tie-break gdje su uspjeli sa 7:5 izboriti produženi tie-break.

Tamo su Nijemci serijom 5:0 poveli sa 6:2 i do kraja meča Mektić i Pavić nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti te su upisali poraz.

Šteta, očekivanja su bila velika, branili su zlato iz Tokija, ali nisu se uspjeli približiti obrani najsjajnijeg odličja. test

Prvo kolo parova:
Koepfer/Struff (Njemačka) - Mektić/Pavić (Hrvatska) 6:3, 6:7(5), 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!