Ostali sportovi

Marinić: 'Nevjerojatan je osjećaj u sportu kojim se baviš postići povijesni uspjeh za svoju zemlju'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 29.07.2024.
Marinić: 'Nevjerojatan je osjećaj u sportu kojim se baviš postići povijesni uspjeh za svoju zemlju'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu ostvario je rezultat karijere, ali i najveći uspjeh hrvatskog kajaka i kanua u slalomu na divljim vodama.

Poslijepodne je sjajnom vožnjom u polufinalu izborio nastup u finalu discipline C1 slalom, a dva sata kasnije u finalu je u prvom dijelu staze u jednom trenu izbio čak na prvo mjesto. Nažalost, uslijedili su usporavanje te pogreška koji su ga udaljili od pobjedničkog postolja. Utrku je završio na osmom mjestu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Žao mi je što nisam osvojio medalju, ali ponosan sam na ono što sam postigao. Izborio sam ulazak u finale i u njemu dao svoj maksimum. Nevjerojatan je osjećaj u sportu kojim se baviš, postići povijesni uspjeh za svoju zemlju! Kad smo to nakon utrke osvijestili, obuzela nas je euforija! Nadam se da će ovaj uspjeh doprinijeti popularizaciji kajaka i kanua u slalomu na divljim vodama u Hrvatskoj", kazao je Marinić.

Zahvalan je navijačima koji su ga bodrili ispred malih ekrana te uživo. Među onima koji su s tribina pratili njegov nastup i prvi mu čestitali na rezultatu, bili su članovi njegove obitelji te prijatelji.

Njegov trener Stjepan Perestegi kazao je kako je vjerovao u Marinićev uspjeh te znao da o tome hoće li osvojiti i olimpijsko odličje, odlučuju nijanse.

Marinić će se u Parizu natjecati u još jednoj disciplini – kajakaškom krosu.

"Iako mi ta disciplina nije primarna, trudit ću se u njoj postići što bolji rezultat. Riječ je o zaista nepredvidivoj disciplini jer zajedno startaju skupine od četiri kajakaša", rekao je Marinić.

Pojasnio je da je riječ o novoj disciplini na Olimpijskim igrama. On je, dakle, inače ne trenira, no dok nije mogao trenirati u kanuu tijekom oporavka od operacija koljena, trenirao je u kajaku. Zahvaljujući tome izborio je nastup na Olimpijskim igrama i u kajakaškom krosu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!