Ostali sportovi

Najteži susret u skupini: Barakude traže pobjedu protiv Italije

Mihaela Bradovski • utorak, 30.07.2024.
Najteži susret u skupini: Barakude traže pobjedu protiv Italije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u drugom kolu olimpijskog turnira u vaterpolu igrat će protiv snažne Italije. Obje reprezentacije mogu biti zadovoljne kako su otvorile Olimpijske igre...

Čak 102. međusobni dvoboj odigrat će Hrvatska i Italija. Upravo Talijani protivnik su s kojim je Hrvatska igrala najčešće u povijesti i to su reprezentacije između kojih nema nikakvih tajni.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska i Italija ne samo da se često susreću kao protivnici u bazenu, već često i zajedno treniraju, Barakude odlaze na brojne turnire koji Talijani organiziraju u sklopu priprema, a igrači igraju zajedno u klubovima ili su česti protivnici i na klupskoj razini.

Iz svega navedenog dvoboji ovih protivnika su uvijek neizvjesni i tijesni, posljednji susret koji je završio s više od tri gola razlike na jednoj ili drugoj strani, odigran je još 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je Hrvatska slavila s 11:6.

Nakon tog susreta ovi protivnici su se sastali još 22 puta i najveća razlika s kojom je neka reprezentacija slavila u tim dvobojima bila je s tri gola razlike. I današnji dvoboj također bi trebao biti otvoren i neizvjestan.

Hrvatska je nastup na Olimpijskim igrama otvorila pobjedom 11:8 protiv Crne Gore. Crnogorci su često predstavljali problem za Hrvatsku, čak su i slavili u posljednja dva susreta, ali ovaj put izabranici Ivice Tucka nisu dopustili iznenađenje.

Italija je pak krenula protiv neugodnog SAD-a i također slavila bez problema. Upisala je pobjedu 12:8, ali je u tom susretu izgubila Lorenza Brunija koji zbog crvenog kartona neće moći igrati protiv Hrvatske.

Što su rekli

Ivica Tucak, hrvatski izbornik: "Za mene je iznenađenje samo to da su Talijani tako lako došli do pobjede jer su SAD vrlo čvrsta, iznimno jaka momčad, ali tu utakmicu nisu izgledali dobro. Čeka nas iznimno teška utakmica, suparnik iz vrha svjetskog vaterpola. Uostalom, igrali smo s njima finale Svjetskog prvenstva u Dohi. Imamo s njima pozitivan omjer, ali to je prošlost, a ono na što se mi trebamo fokusirati je utorak, 12.05 sati. Termin je manje od dva dana od prošle naše utakmice protiv Crne Gore."

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, Aquatics Centre, 12:05

Suci: Michiel Zwart (Nizozemska), Sebastien Dervieux (Francuska)

Prošli dvoboj

Posljednji dvoboj ovih protivnika bio je onaj prijateljski početkom srpnja u kojem je Hrvatska slavila s 9:8, a službeni u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi gdje je Hrvatska slavila u raspucavanju.

Prognoza

Vrlo težak dvoboj za prognoziranje, bit će neizvjesno do samog kraja, a pobjeda može otići s podjednakim šansama na obje strane. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!