Ostali sportovi

Šveđanke su sjajno otvorile nastup na Olimpijskim igrama, sada im prijeti jaka Danska

Mihaela Bradovski • utorak, 30.07.2024.
Šveđanke su sjajno otvorile nastup na Olimpijskim igrama, sada im prijeti jaka Danska
Foto: EPA

Švedske rukometašice ugodno su iznenadile na početku Olimpijske igre s dva sjajna nastupa. Međutim već danas stiže novi ispit, igrat će protiv jake Danske...

Kao što se i očekivalo, vrlo je zanimljivo u olimpijskom rukometnom turniru u obje konkurencije. Kod rukometašica najzadovoljnije ulaskom u turnir mogu biti Šveđanke koje su imale dvije teške utakmice i upisale su dvije pobjede.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nitko nije niti sumnjao u kvalitetu Švedske, ali pobjede protiv Norveške i Njemačke i to glatko svakako su odjeknule. Švedska je s ove dvije pobjede definitivno naznačila kako je spremna za velike stvari.

Reprezentacija je to koja definitivno ima kvalitetu i u Pariz je doputovala s ambicijama, a sada su one još i istaknutije te pobjeda protiv Danske definitivno osigurava nastup u četvrtfinalu i to vjerojatno s visoke pozicije.

U prvom kolu Šveđanke su odigrale sjajnu utakmicu protiv jedne od najboljih ekipa na turniru Norveške, potpuno su ih nadigrale i upisale su pobjedu 32:28. Da to nije bilo slučajno, Šveđanke su pokazale i u drugom kolu kada su svladale Njemačku s 31:28.

Danska je pak pokazala dva različita lica. U prvom kolu odigrala je odlično protiv Slovenije i upisala je uvjerljivu pobjedu 27:19, međutim u drugom kolu upisala je težak poraz od Norvežanki 27:18.

Norvežanke su u taj susret ušle vrlo motivirane, željele su dokazati kako je poraz na startu bio loš dan i Dankinje su tu stradale.

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, South Paris Arena 6, 21:00

Suci: Konjičanin/Konjičanin (Bosna i Hercegovina)

Prošli dvoboj

Švedska i Danska prošli put su se susrele krajem prošle godine u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Nakon velike bitke slavile su Dankinje s 28:27.

Prognoza

Očekuje se svakako vrlo zanimljiv dvoboj, ravnopravan i neizvjestan. Šveđanke su bolje krenule i imaju manji pritisak, ali sve je otvoreno i teško je procijeniti tko će iz ovog susreta izvući više. test

FOTO: EPA/Bo Amstrup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!