Nogomet

Fenerbahče na krilima Džeke brani prednost protiv Švicaraca

Petar Jenjić • utorak, 30.07.2024.
Fenerbahče na krilima Džeke brani prednost protiv Švicaraca
Foto: EPA

Nogometaši Fenerbahčea večeras na domaćem terenu igraju uzvratni dvoboj drugog pretkola Lige prvaka protiv Lugana. U prvom su slavili u gostima s 4:3 na krilima Edina Džeke i nadaju se da će nešto slično ponoviti...

Nakon prave golijade prije tjedan dana, pred nama je uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između turskog Fenerbahčea i švicarskog Lugana. Dvoboj se igra u Istanbulu s početkom u 19 sati, a prvi sudac dvoboja bit će Englez Robert Jones.

Igraj na Fenerbahče - Lugano na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva natjecateljska utakmica Josea Mourinha na klupi Fenerbahčea donijela je pravi golgeterski spektakl. Sjajno je igrao Edin Džeko koji je prvo poravnao na 1:1, zatim zabio za preokret 2:1 te za novo vodstvo od 3:2. Ferdi Kadioglu zabio je za 4:2 turske momčadi, dok je poraz u finišu susreta ublažio Milton Valenzuela.

Tri je puta Dominik Livaković morao vaditi loptu iz mreže, no u slučaju prolaska dalje večeras, neće mu preteško pasti. Fener je na pripreme krenuo još krajem lipnja kada je slavio protiv Petrolula s 2:1, a tjedan dana kasnije remizirao je s Admirom (1:1).

Jedini poraz upisao je od Hajduka (0:1), nakon čega je s 4:0 bio bolji od Strasbourga, dok je bio vrlo uvjerljiv i protiv Hull Cityja, pobjedom od 5:1. Razigrani napadači dali su svoj obol i u spomenutom prvom natjecateljskom dvoboju.

S druge strane, švicarska Super liga krenula je 20. srpnja kada je Lugano na domaćem terenu slavio protiv Grasshoppersa s 2:1, iako je bio u zaostatku nakon prvog poluvremena. Nakon spomenutog poraza od Fenera, u domaćem prvenstvu upisao je još jednu 2:1 pobjedu, ovoga puta na gostovanju kod Basela. Odlični Kacper Przybylko postigao je četiri gola u zadnje četiri utakmice i sigurno će biti važna karika večeras.

Pod upitnikom za nastup kod Fenerbahčea je Caglar Soyuncu zbog problema s bedrom, dok bi Ryan Kent trebao preskočiti susret zbog ozljede koljena. U dresu Lugana u prvom dvoboju nije bilo: Shkelqima Vladija, Ilije Maslarova i Larsa Maija, a njih trojica trebala bi preskočiti i današnji susret. Do prije tjedan dana, nikada ranije ove dvije ekipe nisu igrale, a vjerujemo da će i večerašnja biti jako zanimljiva.

Što su rekli

Mattia Croci-Torti, trener Lugana: "Kada se vratimo na utakmicu od utorka i vidimo razinu protivnika, mislim da smo odigrali utakmicu velike dubine. Šteta zbog rezultata, ali nemam tu što prigovoriti svojim igračima. Čak štoviše, čestitao sam im. Igrati s takvim stavom i s tolikom željom te parirati Fenerbahčeu, to ne može svatko. U svakom slučaju, ostao je gorak okus, to će nam biti lekcija."

Mjesto, vrijeme, suci

Fenerbahçe Şükrü Saracoglu Spor Kompleksi, Istanbul, 19:00

Sudac: Robert Jones (Engleska)

Nedostaju

Fenerbahče: Kent (ozljeda), Soyuncu (pod upitnikom)

Lugano: Vladi, Maslarov, Mai (ozljede)

Zadnji susret

Fenerbahče je u pravoj golijadi proteklog tjedna slavio rezultatom 3:4.

Prognoza

Turski doprvak ima više kvalitete u svojim redovima i večeras bi trebao zaključiti posao u svoju korist. test

FOTO: EPA/PETER KLAUNZER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!