Nogomet

Celje bez Damira Krznara ide po prolazak u treće pretkolo Lige prvaka

Petar Jenjić • utorak, 30.07.2024.
Celje bez Damira Krznara ide po prolazak u treće pretkolo Lige prvaka
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Slovan Bratislave i Celja. Slovenski prvak u međuvremenu je smijenio trenera Damira Krznara koji sa svojim, sada već bivšim klubom, neće moći tražiti pobjedu i plasman dalje...

Nogometaši Celja večeras će tražiti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka. Njihov protivnik je Slovan Bratislava, dvoboj počinje od 20:30 sati, a dvoboj će suditi talijanski sudac Fabio Maresca. Slovenskog prvaka neće s klupe voditi hrvatski trener Damir Krznar koji je prije nekoliko dana iznenađujuće dobio otkaz.

Igraj na Slovan Bratislava - Celje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krznar je Celje vodi 30 puta, ostvario je 19 pobjeda, šest remija i samo pet poraza. Osvojio je naslov prvaka s 12 bodova prednost ispred Maribora, a uspješno je s ukupnih 7:1 u prvom pretkolu Lige prvaka izbacio estonsku Floru. Celje je u prvenstvo startalo pobjedom protiv Brava (2:1), a u drugom pretkolu je kod kuće remiziralo protiv današnjeg protivnika, 1:1.

Celje će na klupu vratiti trenera kojeg je Krznar zamijenio, a radi se o španjolskom stručnjaku Albertu Rieri koji je slovenski klub napustio zbog angažmana u Bordeauxu. Francuski velikan je ukinuo status profesionalnog kluba i svi igrači, pa tako i stručni stožer postaju slobodni. Iz Celja tu "priliku" nisu htjeli propustiti, a hoće li im se isplatiti takav potez, preostaje nam saznati.

U prvoj međusobnoj utakmici Celje je povelo pogotkom hrvatskog nogometaša Luke Bobičaneca u sedmoj minuti, a samo četiri kasnije gosti su poravnali preko Davida Streleca. Nakon pola sata igre Kyriakos Savvidis zaradio je crveni karton, no Celje nije uspjelo to iskoristiti do kraja.

Između ova dva susreta krenulo je i novo prvenstvo u Slovačkoj gdje je branitelj naslova slavio u gostima kod Komarna s rutinskih 1:4, uz četiri različita strijelca. Dvostruku asistenciju upisao je Marko Tolić kojeg se nadamo vidjeti i u večerašnjem dvoboju.

Kod Slovana neće biti spomenutog Kyriakosa Savvidisa zbog crvenog kartona iz prve utakmice, dok je kod Celja Tamar Svetlin izašao iz igre krajem prvog poluvremena zbog ozljede i večeras je pod znakom pitanja. Lukaš Pauschek zaradio je ozljedu i neće biti u kadru slovačkog prvaka.

Što su rekli

Vladimír Weiss, trener Slovana: "Disciplina će isto biti jako važna jer Celje isto može igrati nogomet. Imaju dinamične igrače i opasne kontre, ali isto tako mi igramo kod kuće i uz podršku naših navijača, trebamo diktirati tempo. Bit će teško, ali vjerujem da imamo bolje igrače i da ćemo sutra imati sretnu ruku. Izabrat ćemo najboljih 11."

Guram Kasia, igrač Slovana: "U uzvratu ćemo morati igrati discipliniranije, nego je to bio slučaj u prvoj. Igrali smo dobru utakmicu s deset igrača. Celje je potvrdilo da ima brze i vješte igrače, posebno u napadu. Zato ćemo morati biti jako oprezni u obrani."

Mjesto, vrijeme, suci

Nacionalni stadion, Bratislava, 20:30

Sudac: Fabio Maresca (Italija)

Nedostaju

Slovan Bratislava: Savvidis (crveni karton), Pauschek (ozljeda)

Celje: Svetlin (pod upitnikom)

Zadnji susret

Utakmica odigrana u Celju prije šest dana završila je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Prognoza

Promjena trenera može jako utjecati na momčad i Slovan bi trebao večeras doći do pobjede i prolaska dalje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!