Tenis

Donna Vekić izbacila drugu tenisačicu svijeta!

Petar Jenjić • utorak, 30.07.2024.
Donna Vekić izbacila drugu tenisačicu svijeta!
Foto: Damir Senčar/HINA

Donna Vekić izborila je četvrtfinale Olimpijskih igara nakon pobjede protiv druge tenisačice svijeta, Coco Gauff...

Jednu od najvećih pobjeda karijere upisala je Donna Vekić koja je izborila četvrtfinale Olimpijskih igara nakon što je u dva seta svladala drugu tenisačicu svijeta, Coco Gauff. Slavila je sa 7:6, 6:2 nakon točno dva sata igre.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gauff je bolje krenula u meč i napravila break za vodstvo od 4:1. Na servis Vekić kasnije je imala i jednu set loptu, no hrvatska tenisačica uspjela je vratiti break zaostatka i izboriti 13. igru koja je isto bila dramatična.

Amerikanka je vodila sa 6:4, ali Vekić je spasila dvije uzastopne set lopte. Na svoju prvu set loptu napravila je dvostruku pogrešku, ali drugu je uspjela iskoristiti za 9:7.

Gauff je krenula s breakom i vodstvom od 2:1 u drugi set, ali Donna je uzvratila na isti način. U šestom gemu Vekić je kod 30:40 na servis protivnice odigrala duboku loptu, linijski sudac je dosudio aut, a glavni sudac ga je ispravio.

Druga igračica svijeta je zastala i poslala loptu u mrežu, nakon čega je slijedila dugačka rasprava Gauff s glavnim sucem, a zatim i supervizorom. Odluka nije promijenjena i Vekić je imala 4:2.

Imala je Gauff 0:40 na servis hrvatske tenisačice koja je nakon toga odigrala odlično i uzela jako, jako važan gem. Nakon toga njena je protivnica potpuno stala, a Donna je iskoristila svoju drugu meč loptu na njen servis.

Za plasman u polufinale i borbu za medalju igrat će protiv bolje iz meča Maria Sakkari - Marta Kostjuktest

Olimpijske igre, 3. kolo:
Donna Vekić - Coco Gauff 7:6 (7), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!